17 Januari 2019 – Real Estate Trendwatching Congres

Trendwatching in REAL ESTATE

In januari 2019 gaan we beginnen met een congres waar je beslist op hebt gewacht, hét vastgoed trendwatching congres.

Er wordt gesproken over de meest conservatieve sector, de vastgoedsector. Dat voelt niet prettig en als iets niet goed voelt, dan willen wij daar graag iets mee doen.

 

Niet alleen aangeven dat je ergens een mening over hebt, maar er werk van maken als er onvrede over heerst. De sector heeft een lange historie en is niet voor niets conservatief geworden. Daar liggen een hoop oorzaken aan ten grondslag. Die gaan we niet benoemen, die kennen we. Wij gaan je wel graag meenemen op alles wat mogelijk is. Op alles wat kan. En op alles waarmee de vastgoedsector zich manifesteert, niet langer conservatief maar actief in transitie.

 

” Zelf herstellend beton. Water absorberend beton, bouwen met leem en koeienmest, tijdelijk bouwen, gebouwen van geïmpregneerd karton….the sky is the limit in de bouw voor morgen. Energiezuinige huizen, eigen afval recycling en andere vormen van duurzaam bouwen komen eraan. Nieuwe gevel? Lease de gevelbeplating voor 30 jaar van de fabrikant in plaats van het te kopen. Verlichting? Lease de verlichting inclusief het vervangen van lampen, in plaats van het te kopen. 3D geprinte ornamenten? Voorzetgevels zoals in het stadshart van Zaanstad? We gaan weer mooier bouwen want mensen zoeken in gebouwen een decor voor hun leven. Het louter functionalististsiche blokkendoos-bouwen, is voorbij.

We zijn overbewinkeld, webwinkelen neemt toe en vervaagt met fysiek winkelen; webshops openen fysieke winkels. Beleving wordt belangrijk en winkelgebieden worden fors ingekrompen, verfraaid en versterkt met originele (buitenlandse) winkelformules. Plekken waar mensen zichzelf graag uitlaten. Toerisme groeit, de pretparkisering van steden zet door, hotelfuncties en huizenverhuur via platforms als Airbnb nemen toe”.

 

 

Wij vinden het van belang nu samen te kijken hoe wij de sector kunnen meenemen richting BV Vastgoed 2040. Wat is daarvoor nodig? Wie kunnen ons daarbij begeleiden? Wie kunnen het verschil maken, of gaan wij daar zelf voor zorgen?

 

Kortom, het is tijd voor het vastgoed trendwatchers-congres. Sociëteit Vastgoed gaat als nieuw op te starten traditie ieder jaar beginnen met hét real estate trendwatchers congres. Uiteraard gaan we hier ook over publiceren en nemen we jou gedurende het hele jaar mee op alle ins- en outs, trendwatching als guidline.

 

Want, niemand wil meer tien minuten op een taxi wachten, nu we weten dat er een via Uber binnen twee minuten voor onze neus staat.  We leven met het ‘Uber effect’ . Uber creëert een nieuw vewachtingspatroon. Iets wat Sociëteit Vastgoed de ‘expectation economy’ noemt.

 

Een andere trend die het verwachtingspatroon van mensen verandert, is ‘beneficial intelligence’: het gebruik van data om diensten te bieden waar klanten echt op zitten te wachten.

 

Dat een innovatie faalt, betekent niet dat het verwachting niet klopt. Het draait namelijk niet om succes of falen, maar om de impact op het verwachtingspatroon van consumenten. En omdat verwachtingen nooit stoppen, is er dus altijd een manier om hier vernieuwend op in te spelen.

 

Je kunt je direct aanmelden voor dit congres, wat wij op 17 januari 2019 gaan presenteren.

 

Sprekers

 

  • Erik Ubels , CTO, EDGE Technologies

 

  • Richard Verburg, Inergy Analytical Solutions

 

  • Kees van Iwaarden MSV, Managing Director, Loek Online

 

  • Dr. ing. Jan Veuger MRE FRICS, Professor (Public) Real Estate | Institute for Business

 

  • Drs. Oscar van Opstal, partner Fakton en partner Van Opstal en VanNimwegen

 

  • Hugo Jager, Partner Revelating 

 

  • Petran van Heel, Sector Banker Bouw | Vastgoed, ABN AMRO (Ambassadeur Sociëteit Vastgoed)

 

 

Locatie

EDGE Olympic

 

Slimme technologie Het gebouw beschikt over een digitale infrastructuur die alles en iedereen binnen zijn muren verbindt met één cloudplatform. Met een smartphone-app kan iedereen zelf het licht en de temperatuur van zijn werkplek regelen. Het geluidsniveau en de luchtkwaliteit wordt continu gemeten. Met dezelfde technologie kunnen gebruikers ook toegang krijgen tot het gebouw, hun collega’s snel vinden en beschikbare vergaderruimtes of werkplekken vinden. De geavanceerde digitale infrastructuur is flexibel en daardoor toekomstbestendig. Er kunnen eenvoudig extra diensten worden toegevoegd om aan de veranderende behoeften van huurders en gebruikers te voldoen. Daardoor kan EDGE Olympic het systeem voortdurend bijwerken ten gunste van het gebruikersgemak, de productiviteit en de creativiteit.

 

  • Voor members zijn hier geen kosten aan verbonden. Voor geen members zijn de kosten € 300,00 all inclusive
  • Niet leden bieden wij de kans kennis te maken met de wijze waarop Sociëteit Vastgoed de deur opent naar de toekomst en hier concrete tools voor biedt.  Wanneer je je voor deze meeting aanmeldt, schrijf je je automatisch in voor een uitgesteld lidmaatschap waardoor je vrijblijvend 3 maanden kennis kunt maken met alle meetings en events van Sociëteit Vastgoed voor een gereduceerd tarief. De kosten hiervoor zijn € 300,00 all inclusive. Bekijk de voorwaarden

 

Afbeeldingsresultaat voor trendwatching