Wij presenteren SJAI, het strategy task force van Sociëteit Vastgoed

Met trots presenteren wij jou vandaag het Strategy Team van Sociëteit Vastgoed.

Kennis bundelen en expertise delen zorgt voor effectieve leer- en ontwikkelingsdoelen, die input leveren aan prestatiedoelen ter stimulans van het netwerk. Om de aanwezige kennis binnen het netwerk optimaal en effectief te delen en dit sector breed te voeden, wordt het dagelijks bestuur van Sociëteit Vastgoed Netwerk vanaf september 2019 aangevuld worden door Leaders of Change Teams.

Door het delen van stimulans, visie en commitment worden kennis en netwerk gebundeld en gedeeld zodat ontstaan de gewenste samenwerkingen ontstaan. Met elkaar begeleiden, adviseren en sturen wij Sociëteit Vastgoed.

We formeerden in totaal 9 teams, bestaande uit Leaders of Change. Ieder team kreeg een eigen unieke naam, geïnspireerd op Egyptische goden. Ieder team stelden wij samen uit members en/of partners met een waarneembare passie, heldere expertise en duidelijke focus, waardoor ieder team een bolwerk is geworden van commitment, kennis en ervaring. Ieder team is daarmee van groot belang voor het aanjagen van innovatie om de strategie te begeleiden.

Verandering is noodzaak bij ontwikkeling

Geïnspireerd en enthousiast delen wij de  gezamenlijke doelstellingen om persoonlijke en zakelijke groei te intensiveren.

Voor onszelf en ons netwerk. Met elkaar bouwen wij de sector en injecteren wij Sociëteit Vastgoed om te komen tot een bolwerk van samenwerking, kennis, innovatie en ontwikkeling waar alle stakeholders een meerwaarde door ontwikkelen.

Wij gaven het Leaders of Change Strategy Team de naam SJAI uit de Egyptische mythologie. Wat betekent dit? Sjai was de god van het lot en het fortuin en de positieve verbintenis daartussen. De personificatie van geluk, het lot en de lotsbestemming. 

Met veel zorg en aandacht hebben wij dit team samengesteld uit visionaire leiders, met een gerichte focus op ‘organize for the future’. Zij nemen de sector en specifiek ons netwerk mee op onderzoek, organisatie, uitvoering en toepassingen ter optimalisatie van toekomstgerichte vraagstukken.

Het Leaders of Change Team bestaat uit Lydia Buist (Eigenaar LBI Gebiedsontwikkeling), Oscar van Opstal (ass.business partner Fakton en co-founder Vanopstal & Vannimwegen), Michel Chang (Eigenaar Chang bv), Frank Verwoerd (Head of research Colliers International Nederland), Jan van Zuijlen (Partner Bloc bv), Kees Besseling (Managing Director Chalet Group), Sven Bertens (Head of research and strategy JLL) en Vince Meens (CEO oa Katapult Accelerator).

Samenwerking en optimalisatie

De Leaders of Change Teams informeren en stimuleren omtrent alle onderwerpen die van belang zijn voor onze gezamenlijke toekomst. Gezamenlijk formuleren wij een brede visie welke invulling en voeding geeft om de gewenste samenwerking tussen en binnen de diverse teams te versterken.

Sociëteit Vastgoed wenst als kennis en netwerkplatform te verbinden, aan te jagen, te providen en de gewenste transformatie te stimuleren, om persoonlijke en zakelijke groei te realiseren voor het netwerk en daarmee de sector positief te beïnvloeden. De focus blijft daarbij onverminderd liggen op langdurige persoonlijke relaties die waarde toevoegen, het optimaal verlenen van service en het delen van kennis en plezier.

Synergie en verwevenheid

Deze synergie en verwevenheid samen te werken vanuit dezelfde doelstellingen en betrokkenheid zal niet alleen Sociëteit Vastgoed een gefundeerde basis voor de komende jaren brengen. Het zal tevens concreet voeding geven aan de Blue Ocean gedachte die wij nastreven om effectief en doelgericht samen te werken om elkaar daarbij te versterken. Beter in werk, beter in het onderhouden van relaties door het verkrijgen van meer kennis en het ervaren van meer verbinding.

Deze basis wordt tevens actief gevoed door partners als bijvoorbeeld Vastgoedbelang, Circlestad, New Horizon en Madaster maar ook door kennispartners zoals ASRE, Saxion Universiteit en Brightlands. Daar hoort ons inziens ook persoonlijke aandacht bij, die we invulling geven door onder andere samen te werken met Oger.

Wij hebben daarbij steeds het belang van de members en onze partners voor ogen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.