We proudly present…..

Wij zijn ontzettend trots om de volgende Leaders of Change Teams te delen. (zie onze structuur die steeds meer vorm krijgt).

Wij vroegen drs. Esther Dekker MSV, Property Director at Max Property Group, naar haar beweegredenen om deel te nemen aan het Leaders of Change Team Sesjat:” Kennis is de basis van alles. Daarom is het delen van kennis zo belangrijk.

Door mijn deelname aan dit team hoop ik al mijn kennis over het aankopen, verhuren en beheer van box 3 vastgoed beleggingen te kunnen delen. Door mijn academische achtergrond en jarenlange praktijkervaring kan ik beide werelden perfect aan elkaar koppelen. Ik kijk er naar uit om een positieve bijdrage te leveren aan dit team”.

Esther was reeds member van het Strategy Team, en stapt in de nieuwe structuur over naar het academisch team. Zij organiseert zelf diverse masterclasses omtrent beleggingen, schrijft hier blogs over en publiceert op haar eigen sites, de sites van Sociëteit Vastgoed en deelt dit op social media.

Sesjat was een godin uit het Oude Egypte die vooral verwant was met het schrift, als archivaris was ze ook de godin van de wiskunde, de koninklijke archieven en de wijsheid. Haar naam betekent rijfster’, van ‘sesj’ = schrijven. Een bijnaam voor haar was ‘Heerseres van de plattegronden en schriften’.

Wij gingen omtrent de formatie van het academisch team opnieuw uitgebreid in gesprek met drs. Jan van den Hogen MSV, die Sociëteit Vastgoed vanaf het allereerste moment ondersteunde met raad en advies. Hij is tevens verantwoordelijk voor de toevoeging van de MOOCS en diverse whitepapers aan  Sociëteit Vastgoed Academy.

Jan vertelt:” Ik probeer dit voor mezelf te formuleren in een visie en een missie, om de gewenste richting aan dit project te geven.

Visie:

We willen de belangrijkste kennisdeler in de Nederlandse vastgoedbranche zijn, met een focus op het aanbieden van pragmatische, direct toepasbare en toegankelijke hulpmiddelen in de vorm van hoogwaardige en academisch-gerelateerde content, waarbij enerzijds de externe markt in zijn geheel de doelgroep vormt, en anderzijds de interne Expert Teams van de Sociëteit Vastgoed ondersteund worden. Daarvoor zijn we een authentieke, betrouwbare, inspirerende, en toegankelijke business partner.

Missie:

Als Sociëteit Vastgoed Expert Team Academisch College onderschrijven we naar de in- en externe partners toe kernwaarden als hoogwaardige kwaliteit, bruikbaarheid, vrije inzetbaarheid en diversiteit van content, het ondersteunen van leerprocessen, het participeren in opleidingstrajecten, het ontwikkelen en aanbieden van cursussen en leermaterialen, het opbouwen van een vastgoedbibliotheek, en het ondersteunen van de overige Expert Teams binnen de Sociëteit Vastgoed ten aanzien van de door hen gewenste opleidingstrajecten in de vorm van seminars, cursussen, workshops etc.

Het ultieme doel is het bereiken van de status van leadership in het aanbieden van hoogwaardige vastgoedcontent en kennisdeling in al haar geledingen”.

Jan pauzeert en knikt. Hij vervolgt:”Ten aanzien van mijn eigen invulling, uit een visie en missie komt uiteindelijk een strategisch plan voort. Iedere board member zal zijn eigen unieke kwaliteiten, resources en netwerken hebben, en ik denk dat je op basis van een eerste inventarisatie daarvan, kunt bepalen wat we relatief snel kunnen bereiken, en wat wellicht wat meer tijd qua invulling gaat vragen.

In ieder geval voor mezelf is een topic dat ik graag, zoals nu al in de SV Academy het geval is, leermaterialen en tools in digitale vorm kan blijven aanleveren, deze verder kan blijven ontwikkelen en breed inzetbaar kan maken, zowel in- als extern”.

Geweldig, hiermee kunnen we het gewenste verschil maken.

Jan knikt:” Het initiëren van een strategie (vastleggen korte-termijn / lange-termijn doelen), het verdelen van de beschikbare resources, interessegebieden van board members koppelen aan onderwerpen voor de SV-Academy, en vooral het vormgeven aan de ondersteuning die de andere Expert Teams van ons verwachten, lijkt me een aardige overweging voor onze kick-off.

Ik wens iedereen op voorhand alvast veel succes met alle inspanningen die nog voor ons liggen, en aan Constantijn de eer de Big Picture van ons team te bewaken, en de eerste sessie te gaan inplannen”.

Hier sluiten wij ons helemaal bij aan. Daarnaast zijn wij bijzonder trots dat ook Michael Hesp aangesloten is bij het academische team.  Michael was net als Esther, member van het Strategy Team. Hij publiceert met regelmaat in het Financieel Dagblad.

Wij kijken enorm uit naar de bijdragen en begeleiding van het academisch team voor de Academy!

WIN

Na de eerste succesvolle meeting van de Ladies in Real Estate, verenigd in WIN (Women’s Innovation Network, powered by Sociëteit Vastgoed), besloten wij dat ook een dergelijk team aan onze structuur toegevoegd diende te worden.

Ook hiervoor kozen wij de naam uit de Egyptische mythologie, Hathor. Hathor is de moeder van de goden. Het woord ‘huis’ werd in de oude Egyptische cultuur overdrachtelijk gebruikt voor de vrouw, dat symbolisch als “alomvattend” werd beschouwd.

Wij zijn bijzonder trots dat Verona Haselager, COO OSRE Woningdossier en mr. Annemarie Govers Schotten, Advocaat en Eigenaar Amstel Advocaten het Leaders of Change Team Hathor gaan vertegenwoordigen.

Zij gaan Sociëteit Vastgoed adviseren en begeleiden bij meetings, events en bijeenkomsten die wij specifiek voor WIN organiseren, en gerichte content die wij hierover gaan delen.

Fijn om alvast te vermelden dat wij op 24 oktober opnieuw een ladies in real estate lunch gepland hebben bij de Harbour Club in Amsterdam Zuid, terwijl wij op 20 november genodigden zijn bij Miloeda Vijfhuizen van 5Huizen Vastgoed en LeegstandBeheer voor een High Wine, speciaal voor WIN.

Wij kijken hier allemaal bijzonder naar uit. Met deze 2 Leaders of Change Teams presenteren wij opnieuw unieke en sterke kennisexperts teams met een sterk netwerk als waardevolle vertegenwoordigers van de sector en Sociëteit Vastgoed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.