Reflectie aan het eind van een mooi jaar

Het is druilerig weer, de lampjes in de kerstbomen branden uitnodigend, de fiere Sociëteit Vastgoed vlag wappert in de wind en eigenlijk moeten de honden nog even rennen. Ik zie ertegenop, want het regent en mijn auto is net weer Zuidas-proof. Heel even wachten dan maar, en mijn gedachten eerst nog even langs de hoogtepunten van dit mooie jaar laten gaan. Hopelijk regent het zo dadelijk niet meer.

 

Raad van Advies

Gisteren besprak ik met Jan van den Hogen. Jan is een warme relatie die ik als eerste over mijn plannen voor Sociëteit Vastgoed vertelde, inmiddels 2,5 jaar geleden. Hij was ook de eerste ambassadeur en heeft sindsdien enorm veel tijd en energie geïnvesteerd in ‘onze Sociëteit’, zoals hij de stichting altijd zo mooi noemt. We zijn bijvoorbeeld druk bezig een 6-tal MOOCs het levenslicht te laten zien (open, online cursussen). Academische kennis delen die we zonder kosten ter beschikking stellen van de members. Heel gemakkelijk, met directe toegang naar onderbouwende boeken en films, en de mogelijkheid de cursus af te sluiten met een certificaat en PE Punten.

 

Na de duizenden malen dat de (ook gratis) White papers van Jan gelezen zijn via de Academy (met vastgoed rekenen als bestseller), besloten we tot deze upgrading. Zo zijn we sinds onze lancering in 2016 continue in beweging geweest, met een sterke ontwikkeling. Dit leidde, net als bij iedere organisatie, vaak tot vragen om de dienstverlening uit te breiden. Sommige onderdelen die we uit probeerden waren direct een groot succes, andere minder, en die lieten we dan weer verdwijnen uit het aanbod.

 

“Sociëteit Vastgoed moet dienstbaar zijn aan het vakgebied, zonder de eigen identiteit te verliezen”, zei Jan. Ik had het niet beter kunnen omschrijven.

 

Happy memories

Om het beeld van wat we allemaal uitrolden dit jaar nog eens te bekijken klik ik naar de herinneringen, scrol door de foto’s op Facebook en bekijk LinkedIn. Wat als een rode draad door de meetings heen loopt, zijn de lachende gezichten en is de open, geïnteresseerde houding in elkaar. Dat zie ik aan de blik, de wijze waarop men zich naar elkaar toebuigt. Dat ervaar ik als een cadeau. Dat was echt exact de bedoeling toen ik hiermee begon. Het was als een enorme dorst die ik wilde stillen door het leuker, beter, interessanter en minder gelijkluidend laten zijn voor mijn netwerk.

 

Hoe hebben we dat gedaan? Door onder andere dit jaar 30 bijeenkomsten te organiseren, honderden persoonlijke gesprekken te voeren, duizenden km’s te rijden én te vliegen, tientallen artikelen te schrijven en ook honderden nieuwe members te verwelkomen. Tientallen members hebben we met veel plezier met elkaar in contact gebracht en we hebben vele tientallen keren gelunched om elkaar beter te leren kennen. Onze websites ontvingen dit jaar meer dan 120.000 unieke views en tientallen professionals hebben zich sinds de start in september jl. voor de opleidingen aangemeld.

 

In één jaar? Ja, dat is best veel. Het mooiste ervan is dat hier vertrouwen en loyaliteit uit spreekt. Hoe sterker en zichtbaarder ons netwerk is, hoe meer we kunnen realiseren, samen, met en voor elkaar. Ik denk dan ook even terug aan de telefoontjes die ik kreeg van members, nadat men zakelijke deals had geclosed vanwege het persoonlijke contact dat verkregen was middels Sociëteit Vastgoed. Of nieuwe ontwikkelingen binnen de sector die men middels ons platform graag wilde delen, zoals zorgvastgoed.

 

Er was dit jaar veel om trots op te zijn. Zo ook vorige week toen we met 70 members als gast aanwezig waren op het circulaire congres, waarvan de duurzame doelstellingen zo goed passen bij ons credo (rebuild the world). Mijn blijdschap dat we in november dit jaar alweer voldoende aanmeldingen kregen om 2 zeilboten te huren voor de regatta eind mei. Het aanbod van de EXPO REAL organisatie, de samenwerking met FOI, om opleidingen aan te bieden, de persoonlijke invitatie van MIPIM. We zien dat steeds meer members de titel MSV voeren, trots om aangesloten te zijn bij dit kwalitalitieve netwerk. Waar ik ook enorm trots op ben is dat organisaties zelf opties naar voren brengen om de samenwerking te verstevigen.

 

Hoogtepunten

Wij hebben tijdens een gezellig etentje, buiten in de zon in Amsterdam, dit jaar een nieuwe traditie bedacht met de kids, waarbij een ieder de meest positieve kenmerken van de anderen benoemde. Het werd één van de meest waardevolle avonden van dit jaar. De meest positieve kenmerken van Sociëteit Vastgoed kan ik nu, na 2 jaar keihard werken en optimaal genieten en groeien, gemakkelijk opnoemen.

 

Ten eerste en met stip bovenaan staan de persoonlijke relaties die zich positief ontwikkelen tot zakelijke vriendschappen. Kennis delen op academisch niveau, zonder kosten is ook zo’n wens die gevoed wordt, zodat dit zich explosief uit kan breiden. Samenwerkingen met organisaties die de wederzijdse meerwaarde herkennen, zoals ASRE, Brightlands of Centraal Beheer zijn zonder overdrijven  een bevestiging dat we op de goede weg zijn.

 

Wat ook enorm bijdraagt aan onze positieve kenmerken is de steun van de ambassadeurs. Aan het eind van het jaar mochten wij 2 nieuwe leden van de Raad van Advies verwelkomen. Geweldig om Hans Touw en Petran van Heel welkom te mogen heten. Hans en ik leerden elkaar lang geleden kennen bij Actys, en ik had toen niet durven dromen dat dit het vervolg zou zijn.

 

Wat ook enorm waardevol is gebleken zijn de meetings voor executives die we samen met Oscar van Opstal organiseren. Vooral omdat hier vanuit de markt zelf door aangegeven wordt, hier graag bij aanwezig te zijn. En tenslotte, wat dit jaar zeker een hoogtepunt zal zijn, is de Wonen Masterclass die we op 18 december as uitrollen. Dat de top van de sector hieraan mee wil werken brengt echt een HOERA gevoel teweeg. Wat een energie krijg ik daarvan! Ik weet namelijk nu al dat de 80 gasten een geweldige middag krijgen waar het aan niets zal ontbreken. Kennisdeling, discussies, een warm welkom, goede muziek, lekker (gezond) eten en drinken en leuke, professionele mensen om het mee te delen.

Enorm veel positieve eigenschappen dus, die gebundeld zijn in Sociëteit Vastgoed.

 

Strategie

En nu liggen de agenda’s voor de komende week weer klaar. Ik wil graag onze verbinding met de markt bespreken, de meerwaarde die we willen leveren, de service die we bieden en de onderwerpen die we gaan delen het komende jaar. Ik heb ook een aantal nieuwe ideeën die ik graag wil toetsen. Samen bespreken hoe de markt reageert op de workshops en de ontbijtsessies die we gestart zijn. Buiten de grotere events en (inter)nationale beurzen willen we hiermee graag een extra invulling geven om verbinding op persoonlijk niveau te realiseren die concreet uiting geeft aan wat wij DOEN. Radicaal renderend, ketenbreed en oplossingen verbinden met vraagstukken.

 

Kortom, ik verheug me op het vervolg!

 

Bijna klaar, alleen nog even de laaste hand leggen aan de workshop die we op de 13e presenteren. We gaan met Esther Dekker (lid van ons Strategy team) en prof. Peter van Gool spreken over beleggingen, vanuit een andere scope en perceptie door de menselijke kant te belichten en een andere kijk op geld te delen. We hebben onverwachts nog een paar plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan!

 

Het terugkijken op een positief jaar brengt mooie herinneringen terug. En het sterke besef dat groeien alleen lukt als je het samen doet. Ik ben dan ook onuitsprekelijk blij met de hulp, begeleiding, gesprekken en adviezen die mijn relaties met mij delen.  Heel veel te geven, heel veel om te ontvangen, ook de komende weken en zeer zeker opnieuw in 2019.

 

Mogen we jou opnieuw verwelkomen? Ik beloof je een mooi en waardevol programma.

 

Laat je me alsjeblieft weten wat ik voor jou kan doen? Fijn, je doet me daar echt een plezier mee.

 

En nu moeten de honden echt naar het bos !

Een heerlijke avond gewenst en een warme decembergroet,

 

Claudia

 

Sociëteit Vastgoed

Claudia L. van Haeften MBA MSV

Founder / Directeur

 

0031627058824 I 0031264720501 I www.societeitvastgoed.eu I info@societeitvastgoed.eu

www.societeitvastgoed.academy I I Facebook I Twitter I LinkedIn I Instagram I YouTube

LinkedIn I Twitter I Ons beleid is altijd van toepassing I KvK Stichting Sociëteit Vastgoed 69027129 I
Sociëteit Vastgoed wordt mogelijk gemaakt door onze members, samenwerkingen en sponsoren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.