RdB Real Estate verwerft “Das Jahreshaus” in Bautzen

In de vastgoedsector is het van groot belang een sterk netwerk te hebben. Vandaar dat Rolf de Boer en zijn zoon Raphael Sparenberg van RdB Real Estate, net als Paul van de Vecht en zijn partner Martijn Zwiers van Brivec, in 2018 aansloten bij Sociëteit Vastgoed, een vastgoedplatform voor beslissers in de sector. Vanuit deze kennismaking werd onlangs een zakelijke transactie gerealiseerd, de aankoop van Das Jahreshaus in Bautzen door RdB Real Estate.

RdB Real Estate is een door Rolf de Boer opgerichte investeringsmaatschappij die in wooncomplexen investeert door heel Duitsland o.a. in de steden Berlijn, Essen, Mülheim, Duisburg, Gelsenkirchen, Bochum, Chemnitz, Magdeburg, Detmold, Braunschweig en Dortmund. In Nederland bestaat de portfolio uit zowel woon- als bedrijfspanden in steden als: Rijswijk, Emmeloord, Meppel, Zwolle en Geesbrug.

Brivec is een gedreven ontwikkelaar en belegger met een sterke voorkeur voor investeringen voor de lange termijn waarbij een hoog kwaliteitsniveau wordt nagestreefd, en opereert vanuit een prachtig monumentaal pand in Nunspeet.

Het object aan de Innere Lauenstr te Bautzen is eveneens een monumentaal pand en heeft de benaming “Das Jahreshaus” te danken aan het feit dat het pand 4 ingangen, 12 schoorstenen, 52 ruimtes en 365 ramen heeft. Een historisch gebouw waar vele beroemde gasten logeerden zoals Koning Friedrich II. van Pruisen (1745), Keizer Napoleon I (1807 en 1813), Tsaar Alexander I van Rusland (1813) en de koningen van Saksen August I (1823), Anton (1827 en 1829) en Prins Albert (1849).

Dit prachtige paleisachtige pand, welke is gebouwd in de periode 1720 tot 1724, ligt midden in het centrum van Bautzen, nabij Dresden, Duitsland. Met een verhuurbare oppervlakte van 1937m2 zijn op dit moment op de begane grond winkels gevestigd, op de 1ste, 2de en 3de verdieping zijn er kantoren en op de 4de verdieping bevinden zich een aantal verhuurde appartementen. Het pand is vernoemd naar de eigenaar aan het einde van de 19e eeuw, Julius Hartmann, Hartmannsches Haus. Het gebouw staat echter bekend als “Das Jahreshaus”.

Vandaag werd met het bestuur van Sociëteit Vastgoed feestelijk de overdracht gevierd, op  het hoofdkantoor van Brivec, in aanwezigheid van Paul van de Vecht, Martijn Zwiers en Huib van de Vecht van Brivec, Raphael Sparenberg en Rolf de Boer van RdB Real Estate en Claudia en Constantijn van Haeften van Sociëteit Vastgoed.

Voor meer informatie over dit persbericht:

Sociëteit Vastgoed
Claudia van Haeften
Info@societeitvastgoed.eu of telefonisch 0627058824

Voor meer informatie over Das Jahreshaus of RdB Real Estate:
Rolf de Boer en Raphael Sparenberg
Website RdB Real Estate

Voor meer informatie over Brivec
Martijn Zwiers en Paul van de Vecht
Website Brivec

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.