Nieuwe structuur Sociëteit Vastgoed Netwerk

Sociëteit Vastgoed Netwerk is 3 jaar oud en wordt opgetuigd tot een volwassen en verbindend (inter) nationaal bouw- en vastgoednetwerk.

Innovatie staat centraal terwijl een multilateraal vertrouwen georganiseerd wordt tussen technologie (‘high tech’) en de menselijke behoefte aan persoonlijk contact (‘high touch’).

Kennis bundelen en expertise delen zorgt voor effectieve leer- en ontwikkelingsdoelen, die input leveren aan prestatiedoelen ter stimulans van het netwerk. Om de aanwezige kennis optimaal en effectief in te zetten, zal het dagelijks bestuur van Sociëteit Vastgoed Netwerk vanaf september 2019 begeleid, gestimuleerd en geïnformeerd worden door Leaders of Change Teams.

Door middel van het aanjagen van motivatie, strategie en ontwikkeling ontstaan de gewenste samenwerkingen met persoonlijke en zakelijke groei als doelstelling.

De Leader Teams zullen sector-overstijgend hun input ter optimalisatie van de stichting en ter versterking van de branche delen

Ieder Leader Team wordt gekenmerkt door expertise, leiderschap, kennis, kunde en de motivatie samen te werken.  Om dit kracht bij te zetten, hebben wij ieder Leader Team een naam gegeven, waarmee reeds in het oude Egypte het begin (schepping) en de oneindigheid samen werden gevoegd. (Bij het voorstellen van de Leaders of Change Teams zullen wij steeds de achtergrond van de gekozen naam helder stellen).

De naam HEH, die Sociëteit Vastgoed Netwerk Team bundelt, staat voor de personificatie van oneindigheid, terwijl de eerdere naam van Heh, vloed betekende. De primaire naam in het Egyptisch van Heh stond voor miljoenen (we hebben inderdaad ambities!). Tenslotte is Heh een begroeting, en dat doen we natuurlijk het allerliefst, onze members en relaties van harte welkom heten.

Het eerste Leader Team wat wij met trots voorstellen is CHEPRI

Chepri was een schepper god. Hij werd specifiek geassocieerd met de opkomende zon. Zijn naam betekent worden of gebeuren, wat synoniem is voor innovatie en vernieuwing.

Ons inziens is dit de perfecte naam voor het Innovatie Leader Team. In dit team brengen wij kennis-leiders en innovatieve vastgoed performers samen die high tech (#proptech) inzichtelijk, toegankelijk en toepasbaar maken.

 

CHEPRI wordt gevormd door Esther Stomphorst, directeur strategie en innovatie (Van Wijk Vastgoedonderhoud), Jurjen Thomas, CEO (OSRE), Daan de Geus, Strategy Designer (Business Models inc.) en Kees van Iwaarden, DGA (Loek!).

Wij vroegen de Leaders naar hun motivatie tot deelname:

Jurjen Thomas:” In deze fase van exponentiele groei is het essentieel dat we kennis en expertise delen. Zo blijven we koploper op innovatie en technologie in de vastgoed wereld en daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij!”

Esther Stomphorst:” De veranderingen om ons heen volgen zich in snel tempo op. Ik geloof in de kracht van kennisbundeling en samenwerking, om net even wat verder voor de troepen uit te lopen om de weg te plaveien voor wat komen gaat. Die kennis en eigenschappen zet ik graag in, om innovatie stapje voor stapje in onze dagelijkse praktijk te brengen.”

Daan de Geus:” “De opkomst van technologie veroorzaakt steeds snellere verandering binnen de vastgoedsector, en de impact hiervan wordt steeds duidelijker. Nieuwe business modellen ontstaan, nieuwe partijen betreden de markt, en onze huidige manier van zaken doen zal uiteindelijk teloorgaan. Met mijn bijdrage wil ik vastgoedleiders binnen het netwerk van Sociëteit Vastgoed helpen het heft in eigen handen te nemen in deze verandering, in plaats van dat zij het zich laten overkomen.”

Kees van Iwaarden:” Graag wil ik vastgoedeigenaren en vastgoedbeheerders informeren over de onbegrensde mogelijkheden van de technologie, waarmee ze gebruikers en huurders van hun vastgoed meer comfort, gemak en plezier kunnen bieden, de beheerkosten kunnen verlagen en de waarde van het vastgoed kunnen verhogen.

Dit door het gesprek aan te gaan, toekomstvisies te delen, de behoeften in kaart te brengen, uitdagende doelen te formuleren en vooral samen aan de slag te gaan en te innoveren, zonder het doel niet uit het oog te verliezen. Niet te innoveren omdat het technisch kan, maar te innoveren om toegevoegde waarde te realiseren.

Sociëteit Vastgoed is het netwerk in de vastgoedbranche wat bij mij past en waar ik de juiste doelgroep kan bereiken”.

Voorstellen Leader Teams

Sociëteit Vastgoed Netwerk kijkt ernaar uit iedere week een Leaders of Change Team met haar members, partners, relaties en de bouw- en vastgoedsector te delen. Zo brengen we vol energie, met een positieve focus, expertise, netwerk en kennis samen, op een transparante en toegankelijke wijze die een blijvende en toepasbare meerwaarde genereert voor alle betrokkenen.

 

 

Sociëteit Vastgoed Netwerk 

Claudia L. van Haeften MBA MSV
Founder / Directeur

0031627058824 I 0031264720501