My Story

MY STORY

Het wordt me vaak gevraagd, waarom ik Sociëteit Vastgoed heb opgericht, en hoe dit zo exponentieel heeft kunnen groeien in slechts 3 jaar tijd.

Weet je, je kunt me zelfs ‘s nachts wakker maken en me dit vragen. Je zult steeds hetzelfde antwoord krijgen. Ik heb Sociëteit Vastgoed opgericht omdat ik behoudens mijzelf niet anders kon, het moest gebeuren, ik moest dit doen.

Het is inmiddels een groot en intensief onderdeel geworden van wie ik ben, waar ik voor sta en waar mijn passie en bevlogenheid naar uitgaat.

Hoe het begon

Ik neem je graag mee op mijn journey die iets langer dan 3 jaar geleden begon, toen ik besloot ondernemer te worden. Feitelijk begon de vastgoedreis al 20 jaar geleden, toen ik onderdeel werd van de Actys familie en ik mijn hart volledig aan de sector (en aan de mensen die er werken) verloor.

Het idee om ondernemer te worden gaf natuurlijk een flinke schok in mijn gezin. Mijn man voorzag namelijk wat er stond te gebeuren aan (nog meer) productieve werkuren…We hadden studerende kinderen, zorgden voor 4 honden én sinds 10 jaar had ik als vaste jaarplanning een operatie op mijn agenda staan. Mr. Artrose had namelijk besloten dat ons partnerschap onverbrekelijk en groeiend zou zijn. Hierdoor droeg ik meer titanium dan Wolferine. Dat ging niet veranderen, ondernemer of niet.

Kortom, het was tijd om dit te gaan doen. Het was tijd om al mijn energie en kennis in te gaan zetten voor datgene wat ik (buiten mijn (klein)kinderen buitensporig verwennen) het liefste doe. Schrijven en Verbinden. Alle wegen hadden hierheen geleid, dat was duidelijk, en niet alleen omdat al 10 jaar op mijn beoordelingsdocumenten stond dat ik een geboren ondernemer ben. Eddy (Smit, MVGM) gaf me het laatste zetje:”Ik heb er echt respect voor als mensen op jouw leeftijd zelfstandig ondernemer worden”. Ik ben hem er nog steeds dankbaar voor. Het was nu of nooit. Alle zijwegen kwamen op deze hoofdweg uit en dus stapte ik, na nachtenlang nagedacht en gerekend te hebben, met volle overtuiging vanuit een internationale baan in het onzekere en onbekende.

Het was eng en zorgwekkend, maar tegelijk was het vertrouwd water waar ik insprong. Er lag een afgebakende rand langs het bassin, omdat ik de mensen goed kende. Er was een trap naar het diepe gedeelte, want ik sprak de taal en kende het jargon. Het  water zelf goed verlicht, dus ik zag de vissen zwemmen omdat ik door alle gesprekken met zoveel fijne mensen, allang geen onbekende meer was in de vastgoedsector. Door mijn rol in due diligence teams en MT’s wist ik hoe de hazen liepen. De zon weerkaatste op het water.

Starten met PR

De keuze voor een vastgoed pr bureau was weloverwogen. Na jaren de branding en re branding bij zowel Actys als Bilfinger begeleid te hebben op kleine én heel grote schaal (herinner jij je de woonwinkels en de unieke websites die we lanceerden?), was het duidelijk dat buiten focus op bedrijfskunde en strategie, met deze invulling mijn enthousiasme steeds opnieuw gestimuleerd en gevoed zou worden.

Alle publicaties in Vastgoedjournaal, Vastgoedmarkt, Retailvisie en Property NL hielpen in die eerste maanden enorm een nieuwe naam te vestigen. Ik was hierdoor niet langer een verlengstuk van Actys. Al snel kwamen hier opdrachten voor RICS, Nevap en VGME bij. Door de focus op de sector en het publiceren van de ontwikkelingen werden feitelijk alle vastgoed gerelateerde meetings, masterclasses, congressen en events met grote frequentie door mij bezocht. Ik voerde de verslaglegging uit, nam interviews af en produceerde content voor de diverse websites.

Ging het allemaal vanzelf? Nee, natuurlijk niet. Wanneer getwijfeld werd aan mijn expertise of professionaliteit, bood ik altijd aan voor niets te werken. Bij tevredenheid gingen we verder, zo niet, dan had men niets verloren. Het ging mij om het laten landen van mijn nieuwe positie en ik ben al deze platforms echt dankbaar dat ze mij die kans boden. (Ik voer overigens nog altijd vol energie marketing en communicatieopdrachten uit, gericht op de vastgoedsector, via VHCM (Vastgoed Haeften Communicatie Marketing).

Geweldig fijn, dat het uiteindelijk allemaal vaste opdrachtgevers en fijne zakenpartners werden

Na de aanvankelijke schroom om bij congressen naar binnen te lopen en ook met onbekenden in gesprek te gaan, kreeg ik enorm veel plezier in het dagelijks ontmoeten van bijzondere mensen. Ik verheugde me er steeds meer op, alsof ik iedere dag genodigd was op een verjaardagsfeest waar ik nog heel veel van leerde ook. Ik kleedde me met nog meer zorg dan anders, dat maakte het feestelijke gevoel ergens te zijn waar het bijzonder was, compleet.

Mijn netwerk groeide explosief en mijn artikelen werden goed gelezen. Ondertussen ontwikkelde ik een wens meer te kunnen realiseren met wat ik deed.

Wat zou ik nou kunnen doen, om al deze mensen waar ik echt veel om geef, beter te kunnen servicen? Welke meerwaarde zou ik kunnen leveren om hen echt te helpen? Hoe zouden wij met elkaar kunnen realiseren dat wij daadwerkelijk business genereren met elkaar? En wat zou ik kunnen doen om het positieve verschil te kunnen maken in een sector die me steeds zo warm welkom heette? Ik werd gezien en gehoord. Dit wilde ik overdrachtelijk maken en dacht er over na hoe ik wederkerigheid kon creëren.

Wat kan ik voor jou doen?

Omdat ik weet, dat door je uit te spreken en in gesprek te gaan met experts, je altijd verder komt, besprak ik mijn wens met relaties die ik goed kende en aan wiens mening ik veel waarde hechtte. Topmannen van een top kaliber zoals Jan (van den Hogen, Deka Immobiliën) en Huib (Boissevain, Annexum) namen uitgebreid de tijd om met me te praten. Geweldig hoe Huib daarbij zelf de koffie inschonk terwijl hij me op belangrijke details in de sector attendeerde. Kleine dingen die ik enorm waardeer. Of Jan die uit Huissen naar Amsterdam reed, terwijl ik in Arnhem maar 10 minuten bij hem vandaan was.

Zij versterkten mijn idee en moedigden me aan te starten met mijn idee om een nieuw, en ander soort netwerkorganisatie op te bouwen. Het kreeg steeds meer vorm. Ik bedacht een naam (Sociëteit is besloten en vertrouwd, dit gaf aan, hier kent men elkaar). Ik wist ook al snel wat het credo moest zijn (Samen kennen we Iedereen). Het belangrijkste was dat het echt om de mensen moest gaan, en om wat ik voor hen kon doen. Het idee kreeg vaste vormen door stapje voor stapje een ideaalbeeld van een sector te boetseren waar door samenwerking, transparantie en toegankelijkheid een waardevol verschil gerealiseerd zou worden, en waarbij succes, waardering en rendement vanzelfsprekende deelnemers zouden zijn.

Tijd voor actie, 2016

Inmiddels was het begin 2016, en werd het tijd al mijn ideeën om te zetten in een concreet businessplan. Dit businessplan werd een strategieplan, ik schreef het in één zondag op een laptop die steeds vaker haperde. Tijd om mijn moeder te vragen me wat te lenen om een professionele computer te kopen.

Ik gebruik ‘m nog iedere dag. De glanzende grote laptop werd bezorgd, en daarmee stroomde mijn inspiratie en energie oeverloos over van mijn gedachten, via mijn handen, naar mijn scherm. Sociëteit Vastgoed’s geboorte was een feit.

Ik vierde de realisatie tijdens MIPIM 2016, waar ik nerveus maar enthousiast, gewapend met een bundel verse brochures en business-cards afspraken maakte met mijn relaties, om het goede nieuws te delen. De website had ik als instant-nerd zelf gebouwd, met een in eerste instantie gratis online web-bouwer en een onbekende server in Denemarken. Maar, het betekende een email en url, het was dus zo professioneel als maar kan!

Vastgoedjournaal publiceerde over de lancering (Rogier Hentenaar had jarenlang samengewerkt met mijn vader, dat bleek toen ik bij mijn vaders overlijden boekjes vond die ze samen geschreven hadden) en na 3 dagen in Cannes, die enorm spannend waren, was ik sterker dan ooit overtuigd dat Sociëteit Vastgoed bestaansrecht had. Het begin was er, ik was los van de grond! Ik zal nooit vergeten dat Jacq. (Van der Stelt) daar proostte op een toekomstige ledenstop en Achmea direct aanbood samen een golf-event te organiseren.

Goed advies

In de zomer van 2016 startte ik écht, met een eerste meeting op Watergoed, dat ik bedacht had achter mijn bureau van Ikea, thuis, op de laptop van geleend geld. Dirk (Hensema van Trendesign), mijn IT partner vanuit Actys en Bilfinger hielp me en regelde mijn eerste host. (We werken trouwens nog steeds samen).

Maar liefst 25 relaties meldden zich aan voor deze sessie, ik sliep er niet meer van. Van spanning, maar ook ultiem hongerig om dit goede nieuws te delen en overtuigd van de waarde die we konden leveren. Ik herinner me hoe Gerrit (ter Braak, Reddstone) zich voorstelde, tijdens deze allereerste voorstelronde. Met trillende handen schreef ik die avond, na een speedboot-race en BBQ op het strand, de eerste leden in als member en kon bijna niet geloven dat we nu echt van start waren gegaan.

Inmiddels had ik nog meer relaties bereid gevonden mij te helpen. Buiten Jan, mijn consigliere van het allereerste uur, Huib en Ewoud (Pranger, ons allereerste lid!), vond ik ook Mark Debets, Pieter van Herk en iets later ook Jurgen de Zwart bereid met mij te sparren. Geweldige mannen die bereid waren mij en mijn plan te ondersteunen en mij te adviseren bij de opbouw van wat ik als een enorme kans zag, om de sector optimaal te bedienen. Aanvankelijk als vereniging, maar na advies van Roel (Teunissen, van Van der Stap notarissen) en Ewoud, werd de vereniging een stichting, zonder winstbejag. Dat paste bij mijn doelstelling van geven, openheid en transparantie. Niets achter slot en grendel, alles direct en gemakkelijk, toegankelijk en inzichtelijk.

Waar we nu staan

We zijn nu 3 jaar verder, en ik denk dat het niemand ontgaan is waar we staan.  Het vertrouwen in ons plan is gebleven, sterker nog, het groeit iedere week aan kracht en invloed. Natuurlijk haken er ook mensen af, natuurlijk is het niet onfeilbaar en natuurlijk ziet niet iedereen de waarde in volle omvang. Ondanks tegenslagen en opzeggingen, zijn we inmiddels met vele, vele honderden members en partners.

We beschikken over een academische Academy met online en offline kennisdeling, waar we PE-punten voor uitgeven. We hebben actieve samenwerkingen met universiteiten en opleidingscentra en organiseren tientallen meetings per jaar. Variërend van kwalitatieve masterclasses, sector overstijgende kennis-congressen, waardevolle trainingen, probleem oplossende workshops tot een verbindende zeilregatta.

Persoonlijke, gezellige en relatieversterkende events zoals een golfdag, mooie diners, inspirerende ontbijtsessies, kennis versterkende congressen en executives mastermind sessies waarbij we inzomen op het organiseren voor de toekomst. Er wordt concreet business gegenereerd tussen de members, het is geweldig hier dankmails of telefoontjes voor te mogen ontvangen.

Er worden ook nieuwe business concepten uitgerold. Om direct rendement te realiseren voor de startende ondernemers in samenwerking met beleggers en ontwikkelaars, zoals ROI NOW, wat we op 3 december uitrollen bij CBRE GI. En natuurlijk wordt de concrete business en de versterking daadwerkelijk gerealiseerd. Geweldig fijn om hiervan op de hoogte gebracht te worden!

We hebben inmiddels zelfs een écht kantoor, in een groot kantoorpand, in mijn eigen stadje. Met ontvangstruimte, opleidingsruimte en parkeergelegenheid. Een kantoor waar ik iedere dag zingend van trots binnenloop omdat ik er zo blij van word. #airbornetower

Ongewijzigde strategie

Terwijl de groei niet aan kracht inboet, en we inmiddels ook internationaal samenwerken met organisaties als MIPIM REED en innovatie partners als PropTechNL en Inergy, is onze strategie ongewijzigd gebleven. De wens is onveranderd, nee, sterker dan ooit door de voeding die ontvangen wordt. Mijn wens het beter, leuker, interessanter, gezelliger, renderender en waardevoller te maken voor mijn zakelijke familie, door te delen en te geven, door te verbinden en te connecten, is nog steeds de power die mij elke dag stimuleert het beter te doen dan de vorige.

Leef je mooiste leven!, is onze boodschap. Wij doen er echt alles aan om jou daarbij te ondersteunen

Hoe doen we het? Door energie te leveren, positiviteit te delen, en je zodanig te voorzien van waardevolle content en kennis, dat jij de keuzes kunt maken die je helpen je beste leven te leiden. Een totale optimalisering, die begint bij het persoonlijk voorgesteld worden aan jouw nieuwe relaties, of jou samen te brengen met connecties die jij beter wil leren kennen. Dit gaat direct van start als je binnenkomt, en wij je warm verwelkomen.

Dat vervolgt als je direct inzage krijgt in wie de andere gasten zijn en je aan kunt geven naast wie je graag wilt plaatsnemen tijdens het diner, of met wie je in een flight wenst te spelen. Problemen en oplossingen kunnen op deze directe wijze vaak snel opgelost en uitgevoerd worden, terwijl de onderlinge waardering groeit.

Dit geeft daarnaast een onmiddellijke boost aan jouw professionele intellect. Experts zoals jij wensen immers continue nieuwe impulsen te ontvangen om de gewenste tevredenheid blijvend te realiseren. Geluk leidt tot succes. Helaas, succes leidt niet altijd tot geluk. Hiervoor is het nodig dat focus, de connectie kunnen maken, optimalisatie van je functionaliteit en plezier kunnen delen met je relaties een toepasbare invulling krijgt. Wellbeing is echt heel bewust onze middle name. 

Leveren, delen, geven en voorzien

Deze positieve en verrijkende invullingen en toepassingen stimuleren en optimaliseren moeten natuurlijk niet eenmalig zijn. Er is een vertrouwen nodig dat het blijvend is, en terugkerend. Dat ontspant en hierdoor wil je er zelf ook invulling aan geven, door te delen. Dit leidt tot meaningfullness en een goed gevoel over jezelf krijgen. Betekenis toevoegen aan je werk, aan je leven, aan wat je doet en wie je bent. De joy die we allemaal in ons dragen, kunnen we delen, en dit creëert resultaten waarin alles wat we doen zichtbaar en tastbaar wordt.

Hoe doen we dat?

We doen dit door buiten het leveren van kennis, interessante content te delen, actuele nieuwsitems ter beschikking te stellen, en continue persoonlijke mogelijkheden tot ontwikkeling te creëren. We voeren dat op dagelijkse basis met een positieve mindset uit, met enorm veel energie. Hierdoor groeien de mogelijkheden en de toepassingen voortdurend. Ieder nieuw deurtje opent een andere invulling die erom vraagt, nee, smeekt opgepakt te worden.

Coaching

Zo begonnen we vorig jaar met de coaching van High Potentials, wat resulteerde in het opzetten van white labels bij de bedrijven waar deze jonge experts werkten, en presentaties die ze zelf gaven tijdens de Provada. Dat was het begin om ook deze invulling en mogelijke implementatie uit te rollen. Ik ben super trots op deze kanjers!

We zijn in de zomer van 2019 ook gestart met de Succesfactor Workshops, ter optimalisatie van persoonlijke ontwikkeling. Ook op dit belangrijke gebied van zichtbaarheid en verbinding maken met positief resultaat wilde ik effectieve input leveren en concrete tools ter beschikking stellen. Het is fijn te ervaren dat ook dit als een waardevolle toevoeging gezien wordt. (Op 29 november organiseren wij de volgende succesfacor workshop).

Tijdens deze sessies verbinden wij de deelnemers met wat zij wensen, door de vrijheid van kiezen met de vele opties beschikbaar te maken.

Busy Summer

Daarnaast zijn wij eveneens deze zomer gestart met de nieuwe structuur. Het volstond niet meer alleen met een Raad van Advies te werken, nu we met zovelen zijn. Al de aanwezige kennis en expertise in het netwerk verdient het mee te denken over waar we heen willen met elkaar. En zo formeerde ik 9 Leaders of Change Teams, waarmee wij discussies voeren en waar wij door geïnspireerd raken over de belangrijkste items waar de sector mee dealt.

Zoals team Cartouche, waarmee wij gaan delen wat de natuur ons leert en hoe wij dit toe kunnen passen, als vanzelfsprekend, en aantrekkelijk, in plaats van een opgelegd moeten. Met al deze teams vertegenwoordigen wij de sector, van jonge executives, tot vastgoedvrouwen, van strategen tot innovators, van adviseurs tot academici, en niet te vergeten fin- en high tech experts, gefocusseerd op innovatie en high touch. Met elkaar zomen we diep in op de meerwaarde die we kunnen realiseren door de verbinding te maken met de diverse systemen en processen, maar vooral door ons te richten op de mensen in onze sector. (Je kunt het verslag van onze eerste sessies hier lezen!)

Join us, grow with us

En nu, nu zetten wij alle files open, openen alle apps en wensen daarmee de energie die nodig is om alle vooruitgang die gewenst is, te begeleiden en te verduidelijken. We geven daarmee invulling aan het leven in het nu, terwijl we de mogelijkheden tonen die ons meenemen op de (mogelijke) toekomst.

De frequentie waarop we afstemmen is steeds vol van gedeelde positiviteit, kracht, intelligentie en goede vibes. Dat zorgt ervoor dat de gedeelde kennis waardevol is voor anderen, die een andere focus hebben in hun werk- of leefgebied. Met een open geest, vanuit een blue ocean strategie bespreken wij, zonder terughoudendheid, de mogelijkheden waarmee wij anderen verder kunnen helpen.

Samenwerken, samen ontwikkelen

Nee, natuurlijk doe ik dit niet meer alleen. Ik ben enorm trots en blij dat ik zoveel bijzondere mensen om me heen heb, die allen meewerken om de stichting te laten groeien.

Naast team members zoals Constantijn en Dirk, word ik ondersteund door het secretariaat, een accountant, en een fotograaf. We blijven daarbij investeren, zoals in een nieuwe website (Academy wordt hopelijk eind van de maand full service gericht opgeleverd) of business accelerating scholing en -opleiding. Investeren in kennis staat voor mij altijd synoniem voor optimalisatie en verbetering. Vanaf januari 2020 zal ik met meer (vrouwelijke!) ondernemers gaan samenwerken om topevents te organiseren.

I-have a dream

En ja, mijn toekomstvisie staat sterk overeind. Mijn ultieme droom? De Johan Cruijff Arena tot de nok toe vullen met onze members en partners (Johan was altijd mijn held).

Waardevolle mensen die elkaar daar ontmoeten, lachen en tevreden zijn met wat Sociëteit Vastgoed hen brengt. Aan geboden kansen. Aan directe  kennis en gewenste toepassingen. Aan waardevolle zakelijke én persoonlijke mogelijkheden. Aan een optimaal zelfbeeld. Aan het ontwikkelen van hun processen en procedures. Aan de groei van de organisatie zelf. Aan het optimaal en stimulerend kunnen begeleiden van de medewerkers, omdat een beroep gedaan wordt op hun inspirerende leiderschap. Aan het verder brengen van de sector door nieuwe mogelijkheden te verbinden en onverwachte samenvoegingen te stimuleren. Aan het begeleiden en het organiseren voor de toekomst. Aan toepassingen tot groei en het realiseren van ultieme expertise op het gewenste zakelijke en/ of persoonlijke vlak. Aan de vanzelfsprekendheid circulair te denken en te handelen, omdat we net als één leven, maar één aarde hebben.

Dat is mijn droom, dat is mijn werk. Daarin zie ik mijn zakelijke familie, versterkt door gedeelde loyaliteit en waardevolle kennisdeling. Verbonden door het het besef met elkaar een beter leven gerealiseerd te hebben. Een ieder van hen, een ieder van ons weet dat hij/zij gezien, gehoord en (er)gekend wordt, en daardoor steeds de beste en meest optimale versie van zichzelf creëert.

Let’s do it

Ik kan dat natuurlijk alleen realiseren als we het samen doen. Jij en ik. Omdat het niet alleen het leven van anderen, maar zeker ook dat van onszelf zoveel beter en mooier maakt. Live your best life now. We gaan het gewoon doen. We willen dit. We zijn er klaar voor. Klaar voor de toekomst en klaar voor het leven dat we willen.

 

Claudia van Haeften MBA MSV
Founder Sociëteit Vastgoed

One Reply to “My Story”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.