MIPIM 2019

De eerste dag, 11 maart 

Gisteravond vlogen wij met onweer en heftig harde windstoten vanaf Amsterdam naar Nice. Na een intensieve voorbereiding voor de komende meetings en afspraken, was het dan eindelijk weer zover, MIPIM ging beginnen!

 

In de vertrekhal ontmoetten wij, net als andere jaren, leuke relaties als Anke, Miloeda en Jantine, die net als wij uitkeken naar fijne ontmoetingen, goede zakelijke mogelijkheden, nieuwe ontwikkelingen delen en natuurlijk naar de Franse zon. Terwijl we bijna van de startbaan af werden geblazen, wachtte ons in Nice zelfs om 10 uur 's avonds een warme, zwoele lucht, versterkt door wuifende palmbomen, witte huizen en oh joy, een vriendelijke taxichauffeur die ons naambordje uitnodigend toonde. 

 

Een geweldig goed begin, even stoppen bij een klein supermarktje voor de eerste proviand en het was als ieder jaar weer een beetje thuiskomen om over de Boulevard te rijden. Cannes, wat ben je toch prachtig en verwelkomend.

 

Dat gevoel werd versterkt toen we ons vanmorgen door een Ubertje af lieten zetten bij het Carlton hotel. Vriendelijke bediening, uiterst hulpvaardige staff en alles piekfijn in orde voor de onttbijtsessie mét Tedtalk op 13 maart aanstaande. Wat een geweldig hotel, precies zoals we het bedoelen om onze relaties een mooie meeting te kunnen bieden, dankzij OSRE.

Het werd een mooie dag. Niet alleen door het heerlijke weer, de azuurblauwe zee en de straten die per uur drukker werden of Roma dat als vanouds weer bomvol enthousiaste vastgoedmensen zat, het was de sfeer die iedereen proefde. Een gezamenlijk gevoel van spanning en plezier, van herkenning en voorspoed, van interesse in elkaar en samen iets bijzonders delen. De witte tenten werden ingericht, de lampen opgehangen, vrachtwagens reden op en af met interieur en buitenmeubilair en op de terrassen steeg de stemming. 

 

MIPIM is in town! Enorm trots togen wij naar het registergebouw en ontvingen onze badges, een who is who boek en een rijk geïllustreerde agenda. Of we niet vergeten morgen aanwezig te zijn op het openingsfeest? Nee zeer zeker niet. Direct erna staat er nog een party op de agenda, bij vastgoedrelaties en members uit Den Haag en omstreken. Francesco, de vriendelijke Italiaan van MIPIM Reed, met wie wij samenwerken, bood ons nog een mooie geste aan, relaties van Sociëteit Vastgoed kunnen ook naar MIPIM Proptech in Parijs op 1 juli as met een aantrekkelijke korting. (Deze week geldig tm vrijdag, MPRG19 to register to 390€ instead of 490€ Proptech Europe website)

 

Voordat we ons morgen laten opnemen in de grote stroom professionals die de Boulevard donkerblauw en grijs zal kleuren, appen en mailen we vanavond alle relaties die we gesproken hebben om de afspraken in te plannen. We zetten de nieuwe pagina omtrent de challenge "Innovate as a Service" op de website zoals we dit vanmorgen afstemden met het Strategy team. We schrijven met trots nieuwe leden Jan-Willem en Bart-Jan in en hebben nog een laatste conference call met Jurjen omtrent de ontbijtmeeting woensdagmorgen.

 

Een prachtig begin van het 30e jaar van MIPIM, waarvan ik bijna de helft mee mocht maken. Geweldig om dit nu allemaal met Constantijn te delen en hem wegwijs te maken in de mooie, verbindende wereld van vastgoed.  Ik verheug me enorm morgen iedereen te spreken. Leuk dat hier ook nieuwe contacten bij zijn, die we ontmoeten bij Holland Metropole. De agenda puilt uit maar ik kan niet wachten vooral onze members en relaties te zien. Er is zoveel nieuws te delen, zoveel kansen te benutten, zoveel vraagstukken die innovatieve invulling benodigd. 

 

Nog even een gesprekje met Nicole die spreekt op 8 april aanstaande, en dan een mooi jurkje klaarleggen voor morgen. MIPIM wacht en ik ben enorm blij hier deel van uit te mogen maken deze dagen.

 

Warme groet uit Cannes, we spreken elkaar morgen weer!

 

Claudia