MIPIM 2019

De derde dag, 13 maart 2019

 

Even terug naar onze uitvalsbasis om de gastenlijst voor het diner bij te werken en ons voor te bereiden op de avond in Cannes. De zon schijnt prikkend op onze huid en de zee is rustig en oogt glad. Wat een verschil met Nederland...vanmorgen ontvingen wij bericht dat members niet in staat waren te vliegen vandaag vanwege het voortdurende slechte weer. Het is bijna onwerkelijk als je hier bent, en geniet van de warmte, de goede gesprekken, het enthousiasme van de mensen wanneer ze elkaar zien en de toegankelijkheid die de aanwezigheid van op MIPIM zijn, je biedt.

We hadden een hele vroege start vanmorgen en waren onder de indruk van de professionaliteit van het Carlton Hotel. Gisteravond een groot openingsfeest ter ere van 30 jaar MIPIM tot half 1 's nachts met 5000 gasten (zie de foto hieronder met Francesco, van MIPIM REED) en vanmorgen om 8 uur was alles alweer strak ingedeeld voor een mooie ontbijtsessie, compleet met prachtige bloemstukken in de hal en een nieuw ingerichte entree.

Terwijl ik door de gang liep vanmorgen en bekende relaties groette, dacht ik met plezier terug aan gisteravond toen ik voorgesteld werd aan de premier van Egypte. Egypte, het eerste land van de wereld, met vastgoed wat na 4000 jaar nog innovatief blijft. Ik denk aan de spontane kennismaking met een vriendelijke Noorse reus die me alles vertelde over de vastgoedsector in Scandinavië. MIPIM is een collectief van verbinding en ik vind het zo bijzonder hier deel van uit te mogen maken.

Trots bekeken Verona en ik dan ook de grote en goed gedekte tafel in de private breakfast room waar wij onze ontbijtgasten verwachtten. Nog even de beamer en het geluid checken, de laatste oranje kevertjes op de servetten plaatsen en daar meldden de gasten zich al aan. Na een ontspannen kennismaking deden wij ons tegoed aan een heerlijk petit déjeuner terwijl verse koffie, roerei en kleine broodjes met fruit werden opgeschept. 

 

Na een warm welkom nam Jurjen Thomas als founder van OSRE het woord en leidde de gasten door de exponentiële wereld van innovatie, datagebruik, IoT, AI en creatieve learning. We kregen een inzage in algoritmes, tools voor met name huurtrajecten simplificering en hoe het creatief denkvermogen van artificial intelligence het menselijk vermogen kan overstijgen.

De gasten luisterden geboeid en geïnteresseerd. Alle organisaties kennen immers de noodzaak tot innovatie en vele vragen werden direct door het OSRE team beantwoord. Jurjen vertelde vervolgens meer over het belang van het platform wat Sociëteit Vastgoed biedt, met de belangrijke en verbindende rol van het gecontinueerd koppelen van ecosystemen binnen de verschillende aspecten van de bouw- en vastgoedsector. Hierin wordt Sociëteit Vastgoed als onafhankelijk platform als waardevol, innovatief en verbindend gekenmerkt. 

De rol en het usp van OSRE is het automatiseren van vastgoedprocessen, het begeleiden van online vraagstukken en invulling geven aan directe tools de processen te optimaliseren teneinde het verhuur- en verkooptraject optimaal renderend te laten functioneren. De online klantprofielen zorgen voor een directe inzage in de (gewenste) huurders met een borging en zekerheidstelling, rekening houdend met de nieuwe AVG wetgeving. Dit zorgvuldige en ontzorgende proces kenmerkt OSRE als toekomstgerichte en waardevolle vastgoedpartner.

Jurjen deed dan ook concreet een oproep aan de gasten zich aan te melden voor de ronde tafelsessie omtrent de ontwikkeling van een prijs optimalisatie datamodel die in april georganiseerd wordt door Verona. "Wie durft het aan de volgende stap in digitalisering te nemen?" 

Na een persoonlijke voorstelronde door alle gasten afzonderlijk, spraken wij nog lang na met elkaar, onder het genot van een glaasje bubbels ("Op de gezondheid en groei van OSRE!").

Fantastisch dat Anne, voormalig directeur Bouwinvest en Vesteda en commissaris Nyenrode alumni, vroeg of Sociëteit Vastgoed ook een senior lidmaatschap kon aanbieden voor 65+. Natuurlijk, een enorme eer dat Anne direct aan wilde sluiten. Net als Mark van Diermen, van wie wij vanmorgen voor we vertrokken dit goede nieuws ontvingen. Geweldig om dit orde te mogen maken.

Om de prettige kennismaking te vieren, sloten wij de ochtend af met een prachtige lunch, samen met Verona, Anne en Job.

Wat een mooie mensen hebben wij deze MIPIM ontmoet! Fantastisch om dit te gaan vervolgen. Bijzonder ook dat wij aan tafel nog even werden geïnterviewd door de Telegraaf, voor de MIPIM editie. Hopelijk hebben we de goede dingen gemeld en hebben we onze positieve vibe omtrent deze toegankelijke, verbindende en versterkende beurs goed overgebracht.

Op naar een mooie relatie-avond en een top diner vanavond.

 PS. En dat werd het, een energieke verbindende avond waarin wij genoten van elkaars gezelschap, goed eten en drinken, heerlijke muziek en de kans elkaar persoonlijk te leren kennen.

Nu op naar de beurs, waar wij vandaag onder andere Nienke, Martijn en Erik spreken. 

Zie ik jou zo dadelijk? Fijn, tot zo!

 

Claudia. 

Gastenlijst 13 maart 2019, Executive diner at Bâoli

1AdriDoldersumDoldersum VastgoedEigenaar
2AnnemarieGovers SchottenAmstel AdvocatenEigenaar / Advocaat
3Arjanvan MeerOSRE WoningdossierPartner
4BertramKroonDPARDirecteur
5BoyLokhoffHealthy WorkersCEO & Founder
6CasperDoldersumDoldersum VastgoedEigenaar
7ChristiaanReijman HinzeUrban DevelopersDirector Acquisitions & Investor Relations
8Claudiavan HaeftenSociëteit VastgoedFounder/Owner
9Constantijnvan HaeftenSociëteit VastgoedManager Business Development
10DirkHuibersOCTOCo-Founder
11FelixRogerMVGMDirecteur Vastgoedtaxaties
12FrancKleissenkleissenBestuurder /  Eigenaar 
13Fritsvon RömerSchreuder VerzekertRmia
14GerbrandOsingaHYS LegalPartner / Advocaat
15HaroldKoersKoers GroepAlgemeen directeur
16JannesVosProperties Special Projects Europe B.V.Director
17JeroenKoevermansMVGMDirecteur bedrijfshuisvesting
18MarcoReijvenApleona Real Estate B.V.CEO
19MarilouHekkingMDH VastgoedadviesFounder
20Martende JongArchitecten Cie Amsterdam (CIRCL Amsterdam).Partner en Architecten 
21MartijnVerhaafColliers InternationalHead of Capital Markets
22Michonvan der SalmBasement project developmentEigenaar
23PascalElshofRebo GroepDirecteur
24PeterSandkuylSandkuyl & van der Zalm BVDirecteur
25PieterMolenaarMolenaar bedrijfshuisvestingEigenaar
26RienBraakmanNexa Velo AdvocatenManaging Director
27Rolandvan der HoekKoers GroepCommercieel manager
28Ronvan der ZalmSandkuyl & van der Zalm BVDirecteur
29RoyAlofsRebo GroepManaging partner
30TheoKreeftmeijerApleona Real Estate B.V.Manager Offices & Logistics
31ThomasZwartOffice AppBusiness Development Director
32VeronaHaselagerOSRE WoningdossierCCO
33IanThompsonOffice AppCCO-Co-Founder