MIPIM de 2e dag

MIPIM 2019

De tweede dag, 12 maart 

Het is begonnen! De Boulevard  is gevuld met zakelijk geklede professionals, de terrassen zijn al vanaf de ochtend goed gevuld en de bekende keycords met MIPIM kaarten overheersen het straatbeeld.

 

Een prachtige dag, de zon begeleidt al deze internationale bezoekers uit 100 landen naar het Palais waar het allemaal gebeurd. Ik zie mensen elkaar omhelzen, stijf begroeten met een handdruk en elkaar schouderklopjes geven. De grote, indrukwekkende stand van Dubai draait onafgebroken films met sterke teksten (waarom ben ik hier nog niet geweest?) terwijl iedereen gefouilleerd wordt, alsof we een vliegreis gaan maken. 

 

We zijn blij elkaar te zien, dat is duidelijk. Zo ook op de Metropole stand waar Nederlanders met elkaar in gesprek gaan. Verheugd schud ik Jos de hand, die ik leerde kennen op EXPO REAL en enthousiast ga ik in gesprek met Enrico die tussen al zijn buitenlandse meetings toch ook MIPIM bezoekt. Bob zwaait hartelijk vanaf de stand en ik zie GertJan in een glimp voorbij komen.

 

Heel erg fijn om Edwin spontaan weer te zien, met wie we een ontzettend leuk gesprek voeren. Hij is verrast te horen dat wij verantwoordelijk waren voor de content voor de tender waar hij mee aan het werk gaat in Leiden. Hij vertelt over zijn reizen, de groei van zijn organisatie en de diverse mogelijkheden die geleverd worden. Daar zijn wij weer blij verrast door. Ook door zijn deelname aan de Green Buidings Regatta, waar ook wij dit jaar weer aan mee doen. We spreken af gauw te vervolgen. 

 

De beurs is groot, ieder jaar groter en het strand is volledig bedekt door witte tenten die fungeren als stand of restaurant. De zee deint terwijl we leuke gesprekken voeren en enthousiast steeds opnieuw onze members ontmoeten. Tussendoor hebben we ook gesprekken op de stands, en maken kennis met nieuwe organisaties, die interesse hebben om aan te sluiten bij het platform van Sociëteit Vastgoed. Cees lacht dat hij onze social media al voorbij had zien komen. “Het moet hé?”, lach ik terug, blij hem te zien.

 

We hebben nauwelijks tijd om te lunchen, want steeds opnieuw klinkt er een geluidje uit de telefoon die aangeeft dat er een nieuw appje ontvangen is. “Hebben jullie even tijd? Ik wil je graag aan iemand voorstellen.” We maken tijd, hiervoor zijn we hier immers!

 

We bereidden ondertussen met Jurjen de sessie van morgen voor, stemmen met Nicole de duopresentatie voor 8 april af, sturen het thuisfront plaatjes van mooie momenten en maken nieuwe afspraken om met elkaar te vervolgen. Paul maakt even tijd tussen zijn drukke schema door en biedt gastvrij aan dat wij zijn mooie kantoor bij Schiphol mogen gebruiken voor meetings, als we willen. Daar worden we blij van, het is altijd fijn Paul even te zien.

 

René reageert enthousiast als hij hoort hoe wij genoten hebben van zijn dagvoorzitterschap begin dit jaar, en hij hoort graag meer over ons kantorencongres in november bij asr real estate in Utrecht. Dat gaan we dan ook met genoegen vervolgen binnenkort. Aan het eind van de middag wordt het frisser en besluiten we toch even snel iets te eten, voor we naar het openingsfeest gaan. Francesco wil ons graag spreken, en wij hebben inmiddels een leuk idee voor een komende MIPIM wat we graag met hem delen.

 

Hij belooft ons vuurwerk vanavond en terwijl we langs het Carlton rijden, zien we dat de voorbereidingen nog in volle gang zijn. Grappig, in Nederland zou 3 uur van tevoren alles allang klaar zijn. Even denk ik terug aan relaties die diep in gesprek waren en die ik niet wilde storen, maar ben toch wat verontrust omdat ik ze nu niet gegroet heb, zoals ik dat had willen doen. Zo toch maar even een berichtje sturen, om dat te zeggen.

 

Ik herinner me dan ook dat ik nog niet alle invitaties heb beantwoord en start de laptop nog gauw even op. Even ben ik nerveus dat de Uber vanavond Super Cannes te ver vind (en ik het te hoog) maar besluit er toch weer voor te gaan. We zijn hier tenslotte om onze members te spreken, en wij zijn waar ons netwerk is! De avond valt in Cannes en wij sluiten de deur om op te gaan in de 2e ronde van vandaag.