Heyday, It’s a beautiful day

Samenwerken in de mooiste sector die er is

Dat ik onvoorwaardelijk dol ben op de vastgoedsector, is iedereen bekend. Dat ik oprecht houd van de gebouwen, maar vooral van de mensen die hiermee aan het werk zijn ook. Het is dan ook heerlijk weer aan de slag te gaan en om al onze ideeën voor dit jaar uit te voeren. In de gesprekken die we hebben wordt me gevraagd wat onze strategie is voor dit komende jaar.

 

Strategie

Een jaar geleden, tijdens een gesprek met Marcel van Spryg, werd me dat ook gevraagd. Ik had het concept toen een stuk minder sterk klaar staan. Het waarom van Sociëteit Vastgoed is duidelijk. Vorig jaar om deze tijd waren we net één jaar aan de weg aan het timmeren en was het nog wat onwennig dat onze ideeën zo enthousiast ontvangen werden. Inmiddels is duidelijk dat we een blijvende, toegevoegde waarde willen leveren, waarbij kwaliteit overheerst.

 

Dat is getoond tijdens een 30tal meetings die we in 2018 organiseerden. Dat is gerealiseerd door het samenvoegen van wensen en ideeën, door samenwerkingen te optimaliseren en door members kennis en plezier te geven. Niet alleen door mooie, interessante meetings te organiseren waarbij men elkaar ontmoet, maar ook door concreet waar te maken dat men daarbij ook de gewenste contacten leert kennen. Door elkaars successen te delen en zichtbaar te maken. Door innovatie te verduidelijken en door met veel welgemeende warmte onze gasten te ontvangen.

 

Energie

We voelen de positieve energie borrelen nu we weer in gesprek gaan, op locatie bij onze members. De goede ideeën komen onverminderd binnen door na deze gesprekken invulling te geven aan de geuite gedachten en ideeën. Origineel, vernieuwend en verbindend. We weten allemaal dat we het samen moeten doen. Wanneer hier ook echt handen en voeten aan gegeven worden, en on- en offline zichtbaarheid verkregen wordt, dan wordt samenwerken een wederkerig werkwoord waar iedereen graag een bijdrage aan wil leveren. Dat is onze kracht en ons geluk gebleken, om deze verbinding te mogen maken.

 

Het went ook niet. Steeds wanneer ik een telefoontje krijg, of mailtje met een nieuwe aansluiting is dat een feestje. Iedere keer wanneer relaties aangeven samen te willen werken, willen delen en aangeven zo genoten te hebben van een meeting, is dat een mooi ingepakt cadeau voor mij, met een grote strik erom.

 

Een nieuw jaar

Het eerste gesprek van het nieuwe jaar op locatie was vandaag bij Heyday. Een facility management organisatie die veel meer is dan dat. We vertellen er tijdens de masterclass op 26 februari bij CBRE in Amsterdam graag meer over. We hebben voor die middag echt een uniek programma samengesteld, met een line up van professionals die ervoor zorgen dat we deze middag alles horen over de veranderde rol van de property manager. En dus ook die van de belegger (in dit geval de grootste, Deka Immobiliën).

 

Maar voor het zover is gaan we genieten op 15 januari bij Circl, waar we te gast zijn bij New Horizon, die ons meeneemt op circulariteit en de mogelijkheden hiervoor. Het belooft weer een topmeeting te worden waarbij we verrast zullen worden met innovatie, tools en handvaten.

 

Op 7 februari zijn we samen met een prachtig gezelschap van executives te gast bij asr real estate, waar we constructief met elkaar in gesprek gaan over hoe wij als organisaties daadwerkelijk invulling gaan geven aan de ambitieuze doelstelling om Nederland in 2050 circulair te maken. We spreken daarbij over het creëren van een betere leefomgeving en nieuwe verdienmodellen. Geweldig dat onze members van Bilt bv (zij bouwden reeds circulaire woningen) en CFP (inderdaad, van Bram Adema, en ook de organisator achter de Green Buildings zeilregatta waar wij in mei weer aan meedoen met 2 boten) inspirerende presentaties zullen geven tijdens deze mastermind sessie.  Echt een waardevol begin dus!

 

Geweldig event

En als klapper organiseren wij op 17 januari voor meer dan 100 gasten dankzij OVG/ Edge Technologies in de nieuwe Edge het trendscongres voor vastgoedsector, onder bezielend en kundig dagvoorzitterschap van Oscar van Opstal.

Toppers uit hun vakgebied gaan ons meenemen op AI, zorgvastgoed, blockchain (die concreet en positief werkend is in de sector), building as a service, de invulling van duurzaamheid, kantoortransformaties, 3D printing in de bouw (het eerste gebouw en de eerste woningen worden dit jaar opgeleverd) én een trend die het verwachtingspatroon van mensen verandert, ‘beneficial intelligence’: het gebruik van data om diensten te bieden waar klanten echt op zitten te wachten.

 

In beweging

Is dat alles? Dat zou het wel kunnen zijn, maar dat is het dus niet. We zijn ondertussen druk bezig meetings tijdens MIPIM te organiseren (ook met onze samenwerkingspartner OSRE, so stay tuned), hebben afspraken ingepland om de bijeenkomsten voor te bereiden (zodat een ieders expertise goed tot z’n recht komt tijdens de presentaties, kort en krachtig) en wij zijn de website aan het verbeteren zodat het nog gemakkelijker wordt te zien wie zich aangemeld heeft en wat wij bieden. Alles dient immers continue geoptimaliseerd te worden, om steeds het beste te kunnen bieden en zeker ook online, met 27000 unieke views per maand.

 

Je zult dus begrijpen waarom het zo fijn is om in deze sector te mogen werken en mijn zakelijke familie vaak te zien en te spreken. En wat geweldig dat we in dit nieuwe jaar iedere dag nieuwe leden mochten verwelkomen…iedere dag welgemeend een waar feest dus. Dank jullie wel!

Het wordt een topjaar, daar gaan we samen voor zorgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.