Is hout het nieuwe goud?

Tijdens afspraken met onze members spreken wij natuurlijk altijd over hun bedrijfsvoering, hun persoonlijke passie en visie waarmee zij als ondernemer of manager het positieve verschil weten te maken.

Recent spraken wij met Oscar Berg, directeur en eigenaar van Houtindustrie Amersfoort. Wij hebben Oscar leren kennen als een buitengewone sympathieke man, die waarde weet toe te voegen aan zowel de bouw- als de vastgoedsector. Sinds zijn aansluiting bij Sociëteit Vastgoed is hij voorgesteld aan nieuwe business partners, waarmee hij inmiddels ook samenwerkt.

Oscar wenst dit natuurlijk verder uit te breiden en wij waren dan ook heel erg enthousiast om zijn mooie bedrijf te bezoeken en te zien welk verschil daar gerealiseerd wordt. De naam van zijn bedrijf gaf al aan waar de basis van zijn producten mee gerealiseerd worden, tijd om daar dieper op in te gaan.

“Is hout het nieuwe goud? We hebben allemaal de berichten en tv programma’s hierover gezien, maar hoe ervaar jij dit, aangezien jij hier dagelijks mee werkt en hier zoveel ervaring mee hebt.”

Oscar lacht en reageert: ”Wat ons betreft is hout altijd al een waardevol en prachtig product geweest om mee te werken. Daarnaast is het natuurlijk enorm actueel om aan te geven dat hout niet alleen in het verleden maar zeker ook in de toekomst een product is waarmee duurzaam gebouwd kan worden”. Direct vervolgt hij:” Hout heeft daarbij ook een direct antwoord op de problematiek omtrent stikstof en CO2 uitstoot. Wij maken hier heel consequent mooie gebouwen mee, transformeren ermee en gebruiken hout, wat ook hergebruikt kan worden, nu en in de toekomst.

oscar berg

Hout als duurzaam natuurproduct

We beseffen natuurlijk allemaal dat hout een duurzaam natuurproduct is, het ons zuurstof geeft en CO2 uit de lucht haalt. Het is een mooi product dat goed is voor het milieu en daarmee ook voor ons. We vragen Oscar dan ook hier wat meer details over te delen.

“Dat doe ik graag! Wij timmeren namelijk al ruim 100 jaar letterlijk aan de uitvoering van diverse kwaliteitsproducten. Voornamelijk met hout. Alles waarmee je een pand mooier maakt, en duurzamer wordt daarbij als vanzelfsprekend gerealiseerd.  Wij voeren een duurzaam beleid, waarbij wij op alle denkbare wijzen waarde toevoegen aan een object.” Hij pauzeert en vervolgt:” Waar je aan moet denken?” Oscar maakt een weids gebaar. “Ik laat het je graag even zien”

Hij loopt voor naar de fabriek waar zijn bedrijf energiek en met overgave werkt om het positieve verschil te maken: “Kijk, hier staan allerlei voorbeelden van kozijnen, en allerlei varianten van deuren, ramen en schuifpuien, te gebruiken bij restauratie, nieuwbouw, renovatie en bijvoorbeeld geluidsisolatie. Hier wordt hout steeds op de meest brede wijze ingezet, zodat er direct geleverd kan worden.  Daarnaast komt er buiten het vakwerk wat de waarde van het pand optimaliseert, een product tot stand wat concreet invulling geeft aan de noodzakelijkheid van het nemen van verantwoording voor de toekomst. ”

Dagelijkse bedrijfsvoering en langjarige producten

oscar berg

Duidelijk een ondernemer die bijzonder trots is op het product en weet waar het om gaat qua duurzame mogelijkheden toepassen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Tijd om verder te vragen!

“Oscar, werk jij voornamelijk met vaste afnemers?”

Oscar knikt: ”Zeker, daardoor kunnen wij de garantie bieden op het beste product. Vaste afnemers zijn helder in wat zij wensen en wij kunnen daar dienovereenkomstig op acteren. En daarbij”, Oscar kijkt om zich heen terwijl hij de fabriek inkijkt, “vinden wij loyale afnemers en continuïteit belangrijker dan eenmalig een project “scoren”. Wij treden steeds vaker op als co-maker. Wij worden dan in een vroegtijdig stadium ingeschakeld om indien nodig verbeteringen toe te passen. Hier valt voor de afnemer vaak de eerste winst te behalen”. Een belangrijk aspect, ook bij het gebruiken van hout als duurzaam en langjarig product.

Terwijl hij ons door de hal begeleidt gebaart Oscar naar de diverse transformatie-projecten waaraan gewerkt wordt. “Kijk, daarom is het fijn om lange termijn afspraken te maken met onze klanten zoals bijvoorbeeld aannemers en woningcorporaties. Verduurzaming, gebruikmaking van de juiste materialen zoals hout zijn daarbij niet alleen waarde vermeerderend maar uitermate belangrijk voor het gewenste goede gevoel, de jarenlange zekerheid een goed product aangeschaft te hebben maar zeker ook de wetenschap dat door gebruik te maken van hout, er gewerkt is met een product wat wij opnieuw voeden, zodat het niet opraakt.

Wij werken met materiaal wat niet uitgeput raakt, maar opnieuw gepland en begeleid wordt. Dit is ook wat onze klanten wensen, en wij voeren dat met veel energie en genoegen uit”.

Bouwen voor de huidige, vorige en toekomstige generatie

Oscar knikt bevestigend: ”Wij zijn er trots op niet alleen gebouwd te hebben voor de huidige en vorige generatie, maar dit nu ook te doen voor de toekomstige. Juist omdat de inzet zo breed is, en wij niet alleen het onderhoud of renovatietrajecten van woningbouwcorporaties uitvoeren, maar ook het vastgoedonderhoud of geluidsanering bij gemeentes naar tevredenheid invulling geven.”

Hij glimlacht:” De gewenste invulling, advisering en begeleiding die projectontwikkelaars nodig hebben, duurzame adviezen en praktische invulling realiseren voor VvE eigenaren of beheer, wij zijn feitelijk net als hout. Je kon er toen alles mee, het is altijd als vanzelfsprekend aanwezig geweest en heeft zijn meerwaarde steeds opnieuw bewezen.

En nu wordt het voor iedereen duidelijk dat hout het nieuwe goud is, duurzamer dan wat dan ook. Uiteraard zijn wij volledig gecertificeerd. Dit biedt een garantie voor verantwoord en duurzaam bosbeheer”.

oscar berg

Wij zijn volledig overtuigd van de waardevolle meerwaarde, wil jij contact opnemen met Oscar en met hem verder spreken over de mogelijkheden die de Houtindustrie jouw organisatie kan bieden? Neem dan contact met hem op, hij kijkt uit naar je telefoontje of mail!

Veel succes Oscar!

Oscar Berg

Email    : oberg@hiamersfoort.nl

Telefoon: 033-4612241

Mobiel  : 06-42788123

 www.houtindustrie-amersfoort.nl

facebook-icon2   linkedin-icon2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.