Ik zie jou

Zondag is altijd een mooie dag om te reflecteren. De week, de maand in gedachten nogmaals voorbij laten komen. Kritisch kijken naar wat minder goed ging. Verheugd glimlachen bij de herinnering aan wat echt waarde teweegbracht.

Voor mijn gevoel is Sociëteit Vastgoed nog maar net begonnen. Wat we tot nu toe bereikt hebben met elkaar is nog maar een begin. Daar ben ik van overtuigd.

We zijn nog maar net begonnen

De 4e industriële revolutie die alles verandert en alles mogelijk maakt wat we ooit als fantasie beschouwden, zorgt voor veel meer dan het invullen van wensen. Het zorgt er ook voor dat wij, als gedreven, ambitieuze mensen bijna alles van achter onze laptop of telefoon kunnen regelen. Onze systemen, procedures, het invullen en uitlezen van data, eten bestellen, kaarten boeken en afspraken inplannen. Het zorgt ook voor verwondering.

Bij mij brengt het continue een enorme kick teweeg als ik uit onze data haal waar het meest behoefte aan is, en wij daar concreet invulling aan kunnen geven. Het is opbouwend om te zien dat onze posts en sites duizenden keren per week bekeken worden, en hier actief positief op gereageerd wordt. Het is fantastisch door montages de productie van een bouwwerk van jaren te kunnen tonen en delen in één minuut film. Ik geniet er enorm van ideeën om te zetten in acties en dit via online tools door te voeren zodat ik onze relaties hiermee kan bereiken.

Ook dat is nog maar net begonnen. Ik prijs me gelukkig dat ik in deze tijd leef, en er getuige van ben hoe de tools zich ontwikkelen. Ervaar wat mogelijk is. Beleef wat gecreëerd kan worden. Zie hoe de vastgoedsector zich exponentieel kan ontwikkelen omdat alle mogelijkheden beschikbaar zijn, en elkaar ook daarin in rap tempo opvolgen. De tijd dat de hele buurt bij ons tv kwam kijken, omdat er een kleuren-tv bezorgd was, is lang geleden. En toch ook weer niet.

We zoeken elkaar immers altijd op wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

We delen het op grote schaal wanneer we gegrepen zijn door ontwikkelingen die we toe willen passen. Om elkaar daarmee te kunnen bereiken. Met de hulp van techniek en ontwikkeling kunnen we ons bedrijf naar het volgende platform brengen.  Sensoren, apps, data planners en uitleesmogelijkheden, intelligentie die zich meet met die van mensen, terwijl wij qua ervaring eeuwen voorlopen.

Ik dacht daar weer aan toen ik op MIPIM 2019 de premier van Egypte ontmoette. Egypte, waar duizenden jaren geleden al een hoogwaardige beschaving heerste. Waar vastgoed zo grondig en ingenieus gebouwd werd, dat het ook vandaag nog tot de verbeelding spreekt. Al die kennis en ervaring die zo zichtbaar is, dat het steeds respect afdwingt. Het land waar Mozes opgroeide, die ons meegaf dat een reis van weken decennia kan duren als er geen saamhorigheid gerealiseerd wordt. Het land waar door Josef de economische hoog en laagconjunctuur van de magere en de overvloedige jaren helder werd gesteld. Daar dacht ik allemaal aan toen ik deze man de hand schudde. En terwijl ik met hem sprak, streng geobserveerd door een heel arsenaal aan bewakers, besefte ik ook dat al deze kennis, ervaring, rijkdom en historie doorgegeven werd door de mensen zelf. Terwijl de trotse uitingen daarvan de eeuwen hadden getrotseerd.

Ik dacht er ook aan toen ik Thomas Rau deze week weer hoorde spreken op het Green Tie Gala. Hij sprak vol passie en bevlogenheid over de 17 sustainable goals en voegde de 18e toe, die de why moet bedienen. Die de nieuwe relatie tussen ons en wat ons zijn mogelijk maakt begeleidt. Ademloos luisterde ik naar zijn verhandeling over de overheid die onderhoudt door te onderhandelen en zich focust op kapitaal. Ondernemers die leiders worden, terwijl wij gestuurd worden door nieuwe leiders, zoals sociale media.

“Het kapitaal van circulariteit is communicatie en het is respect, de houding, die het mogelijk maakt”.

Al deze momenten kwamen weer naar voren toen wij deze week Marten en Erik bezochten, partners bij Architekten Cie. In Amsterdam.  Een prachtig pand waar een positieve vibe je verwelkomt. Ontwerpers die fantastische gebouwen op hun naam hebben staan, een indrukwekkende klantenportefeuille, grote vastgoednamen. En toch, net als de andere partners, members en vrienden van Sociëteit Vastgoed oprecht blij en verheugd dat wij persoonlijk langskomen. “Wat fijn dat je er bent”.

Ik op mijn beurt, ben bij ieder bezoek wat we afleggen enorm onder de indruk. Van de personen die het mogelijk maakten. Van het bedrijf achter de persoon. Van de mens die ik zie wanneer hij/zij in het bedrijf staat waarmee hij/zij zich verbonden voelt. Ik ben onder de indruk van de passie en kundigheid waarmee de organisatie geleid wordt. Onder de indruk van de drive die gedeeld wordt en tastbaar is. En ik voel de trots die onwrikbaar staat als een gebouw. Ervaar de gedeelde trots. Op hetgeen gerealiseerd is, op wat mogelijk is. Trots op het team. Trots om te laten zien waar het allemaal gebeurt.

Ik drijf mee op de alomvattende flow die dat veroorzaakt. Streel de getoonde circulaire wanden, vraag naar het familiewapen aan de muur, bekijk de nieuwe bedrijfsplannen, hoor de details over de op handen zijnde uitbreiding, de ontwikkelingen, de invullingen. De energie die gedeeld wordt en tastbaar is, is positief en toegankelijk. Thomas heeft gelijk, de houding maakt het mogelijk. De communicatie is de bron.

Elkaar persoonlijk ontmoeten gaat zoveel verder dan een hand geven en je naam noemen.

Het gaat erom dat je elkaar ziet. “Ik zie jou”. Door elkaar te zien, de passie en visie te beluisteren, door het bedrijf dat met zoveel trots en hard werken is opgebouwd te tonen. Door te delen en te bewonderen. Respect te ontvangen en te geven. Gemeend. Het is zo ontzettend knap wat ik zie. Bedrijven die zich zo sterk geprofileerd hebben omdat de mensen erachter zich er zo in vastgebeten hebben het verschil te maken. Het beter te doen, sterker te zijn, oplossingen te realiseren, service te bieden, concreet renderend te zijn, te bouwen en te verhuren met de toekomst in het vizier. Door circulariteit te omhelzen en binnen te halen als de verloren zoon. “Waar was je nou, je bent zo nodig”.

Menselijke uitingen, emoties in de tijd van high tech. High performance als criterium. Hoge verwachtingen. Hoge doelstellingen. Ik probeer, omdat dit mijn visie én passie is, daar high touch aan toe te voegen. Door jou te zien. Echt te zien. Te horen. Ik ontmoet dan de bevlogen, gedreven, ambitieuze, hardwerkende overwinnaar die jij bent. Herken de hobbels op de weg. Geen zegen zonder strijd. En daar ontmoeten we elkaar. Een feest van herkenning wanneer wij elkaar horen en zien in de omgeving waar jij vaker aanwezig bent dan thuis, in je bedrijf. Waar je je ziel en zaligheid in stopt. Omdat je een droom hebt. Omdat je weet dat het mogelijk is. Omdat het invulling geeft aan datgene waar behoefte aan is. Omdat je het beter wilt maken. Daarom ontmoet ik jou daar zo graag. Omdat dat de plek is waarop ik jou echt zie.

“Wanneer mag ik jou ontmoeten in jouw bedrijf?”

 

Claudia van Haeften

Founder/ Visionair Sociëteit Vastgoed

Email info@societeitvastgoed.eu

Mobiel 0627058824

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.