Een week vol verrassingen!

Niet alleen het weer is stralend, met de ontwikkelingen die wij meemaken, zijn wij dat zelf ook! Het is iedere keer zo bijzonder om te ervaren dat relaties waar we al langere tijd mee samenwerken, echt bereid zijn ons verder te helpen. Het geeft een enorm gevoel van dankbaarheid. En als ik dan aan het eind van de dag mijmer over de mooie mails die ik ontvangen heb, de fijne gesprekken die we gevoerd hebben of het enthousiasme wat we terugkrijgen bij het concept voorstel voor de nieuwe structuur, dan besef ik met een warm hart dat we op de goede weg zijn.

Interview

Alle reden om stralend te zijn dus! Niet alleen werd ik deze week genomineerd als sleutelfiguur in de vastgoedsector, er volgde een mooi interview waar ik best trots op ben. Ik deel het hier dan ook met gepaste trots!

Helaas is het me niet gelukt naar de Rotterdamse vastgoedborrel zelf te gaan. Een dag voordat we afreizen naar MIPIM PropTech, we bezig zijn met de overdracht voor ons nieuwe kantoor, plus de golfdag die we morgen perfect willen organiseren, is me dat niet gelukt. Sorry!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

We komen elkaar beslist gauw weer tegen allemaal.

Fijne gesprekken en mooie ontmoetingen

Als ik terugdenk aan deze week zijn er een paar gesprekken die me echt bijgebleven zijn. Jos Jonkers van ING, altijd even charmant en vriendelijk, nam ondanks zijn enorm drukke agenda echt de tijd om ons helemaal bij te praten. Fijn, want er gebeurt heel veel bij ING en het is dan ook geweldig om hier samen over de discussiëren. Zo gaat Jan van der Doelen, ook ING, daar al iets over vertellen voorafgaand aan het innovatie diner voor vastgoedprofessionals wat wij op 3 oktober organiseren, samen met Inergy Analytical Solutions.

 

 

 

 

Vanmorgen spraken we uitgebreid met Pieter Dokter, de nieuwe commerciële man van FVH, die Paul Fok de gewenste invulling biedt voor de verdere groei van zijn unieke bedrijf. Zoals je gezien hebt, bezochten wij de heren al eerder in Vollenhove deze maand om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken. Fijn dat we vandaag besloten hebben dit te gaan concretiseren.

De gewenste mogelijkheden voor communicatie advies en coaching komen inmiddels zo frequent voor, dat wij dit weer via VHCM laten uitvoeren, uiteraard volledig onder mijn begeleiding. Zo houden we de stichting Sociëteit Vastgoed puur waar deze 3 jaar geleden voor opgericht is, voor het versterken en optimaliseren van ons netwerk, in alle opzichten.

Zomerstop en workshops

Een van die optimalisaties gaan wij met heel veel plezier handen en voeten geven na de zomerstop.

Het is namelijk echt tijd om workshops te gaan organiseren, voor kleine groepen relaties en members met onderwerpen waar veel vraag naar is. Een verdere intensivering van het netwerk realiseren, persoonlijke ontwikkeling doeltreffend inzetten, beurstrainingen geven, kortom, effectief invulling geven aan de behoeftes van onze members. Wij gaan hier met enorm veel enthousiasme mee aan het werk!

Ons nieuwe kantoor, wat we na MIPIM PropTech hopen te betrekken, biedt alle mogelijkheden om niet alleen trainingen, workshops en meetings te organiseren, maar is ook een perfecte locatie om elkaar in alle ontspanning te ontmoeten. Vandaar dat wij nu reeds besloten hebben iedere laatste vrijdag van de maand dé vastgoed vrijdagmiddag borrel te organiseren voor onze members, op ons kantoor. Er is nog wat ruimte beschikbaar in dit schitterende pand, de Airborne Tower, daar kun je dan ook direct nader kennis mee maken. De eerste borrel is ingepland op 26 juli aanstaande.

Wat een week

Nu leggen wij de laatste hand aan de voorbereiding voor morgen, de vastgoed golfdag op de Batouwe. Vorig jaar was dit perfect georganiseerd met een fijne ontvangst, een top baan om op te spelen, drankjes die tussendoor werden aangereikt en na de borrel een heerlijk diner. We staan dan ook letterlijk in de startblokken om morgen met 35 vastgoed professionals de baan op te gaan. We weten nu al dat het een fantastische dag gaat worden.

En ja, we mochten ook deze week opnieuw nieuwe members verwelkomen! Welcome Home. Na de zomer gaan wij de nieuwe members allemaal aan jou laten voorstellen, in een nieuwe editie van nieuwsbrieven, speciaal voor de members en partners. Coming up!

De dag ná het golf-event vertrekken we naar Parijs, dit maal per Thalys, zodat we de reistijd kunnen gebruiken om de laatste hand te leggen aan de nieuwe structuur van Sociëteit Vastgoed.

Nieuwe structuur

Nu we onze 3e verjaardag gevierd hebben, en duidelijk is dat we van een sociëteit naar een netwerk uitgroeien, is het tijd onze structuur hierop aan te passen. Wij willen Sociëteit Vastgoed Netwerk nu graag optuigen tot een volwassen en verbindend (inter) nationaal bouw- en vastgoednetwerk.

De verandering en innovatie is blijvend centraal, terwijl een multilateraal vertrouwen georganiseerd wordt tussen de steeds dominantere technologie (‘high tech’) en de menselijke behoefte aan persoonlijk contact (‘high touch’) binnen de verschillende netwerken. Vandaar dat we erg uitzien naar de beurs in Parijs, om hier de laatste nieuwsitems en details over te horen.

Voor wat betreft onze structuur wensen wij creatief ruimte, voeding en invulling te geven aan de benodigde diversiteit, maatschappelijke betrokkenheid, de focus op duurzaamheid en circulariteit houden en een sterke kennisontwikkeling stimuleren met de nadruk op loyale, persoonlijke relaties.

Het bestuur zal blijvend ondersteund worden door de  Adviseurs, Ambassadeurs en het Strategy team, terwijl we daarnaast ervoor gekozen hebben hier Expert Teams aan toe te voegen.

Net als bij onze members, wensen wij hiermee een juiste afspiegeling van de sector te realiseren om een ieders gewenste groei en innovatie verder te kunnen onderbouwen. Zo is gekozen voor bijvoorbeeld een Expert Team van jonge professionals, een Academisch Team,  een WIN team van vastgoedvrouwen, Cartouche (duurzaamheid en circulariteit) en een Expert Team met een sterke focus op innovatie, creatie en techniek. Met elkaar creëren wij zo de mogelijkheid oplossingen toe te passen, diverse expertises te bundelen en kennis sector overstijgend toe te kunnen passen.

We hebben voor het circulaire team gekozen voor de naam van Cartouche, niet alleen vanwege mijn fascinatie voor het oude Egypte, maar vooral omdat het staat voor wederkerigheid. Of zoals Wikipedia zegt:” Het symbool staat voor de cyclus van de eeuwigheid. Als hiëroglief-teken heeft het twee betekenissen: eeuwigheid en bescherming”.  Dat leek me bijzonder toepasselijk, want eerlijk, het woord duurzaamheid vinden we allang niet meer spannend terwijl het onderwerp mega spannend en belangrijk is!

Vandaar ook dat we deze week verder spraken met Rutger Buch van Circelstad en Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd. Meer nieuws later daarover. In ieder geval enorm belangrijk om alle aanwezige kennis en kunde te gaan bundelen, zodat we hier met elkaar de vruchten van kunnen plukken. De teams samenvoegen om bijvoorbeeld circulariteit te verbinden met proptech, strategie en innovatie, biedt dan ook weer waardevolle en nieuwe mogelijkheden.

Experts, Adviseurs en Ambassadeurs

De structuur krijgt langzaamaan vorm én inhoud. Geweldig, want het is echt heel spannend om dit op te zetten. Dergelijke aanpassingen bespreek ik natuurlijk eerst met onze adviseurs Jan van den Hogen en Anne Bodzinga. Zo krijgt het allemaal meer lading en draagkracht.

Nu zouden wij jou als member willen uitnodigen, zou jij ook zitting willen nemen in een van de Expert Teams? Je bent van harte uitgenodigd hierop te ‘solliciteren’ als expert en member van Sociëteit Vastgoed Netwerk.

Het blijft nog even spannend, maar wij hopen jou de komende weken de geformeerde teams voor te mogen stellen én onze nieuwe ambassadeurs! Even spannend dus nog, ook voor ons, hoe de uiteindelijke structuur er de komende maanden uit gaat zien. 

Een tipje van de sluier oplichten?

Nou vooruit….Verona Haselager van OSRE, Esther Dekker van Max Property Group, Esther Stomphorst van Van Wijnen, Boy Baas van Buddies Real Estate, Vince Meens, CEO van diverse innovatieve organisaties, Pieter van Herk van Connect Invest en Annemarie Govers van Amstel Advocaten hebben reeds volmondig JA gezegd op onze vraag of zij mee willen denken omtrent de invulling van wat wij onze members willen bieden de komende jaren.

Nu we blijvend groeien, is het belangrijk dat de input voornamelijk vanuit de expertise van de members wordt geleverd. Jan van den Hogen gaat ons als expert uit het Academische team bijvoorbeeld begeleiden met de verdere groei van de Academy, zodat wij jou nog meer waardevolle educatie kunnen gaan bieden. Er wordt reeds veel gebruik gemaakt van de MOOCs, fijn!

Dank je wel

Ik denk dat je het nu wel met me eens bent, als ik zeg, wat een week was dit! Prachtig en bijzonder. En erg intensief, dat zeker ook. Dank voor jullie vertrouwen.

Ook omdat we Eric Bakker mogen helpen met het stimuleren van de verkoop van zijn boek, waarvan de opbrengst naar Warchild gaat. Of omdat we zo trots zijn op Mark van Diermen, die keihard traint voor KIKA en zijn doel bijna bereikt heeft qua donatie. We helpen ze toch wel allemaal?! Fantastisch dat ons netwerk deze kanjers tot de members mag rekenen. Nog zo’n topper is Jack Zuidweg, waar we een aantal bijzonder diepgaande gesprekken over de sector mee voerden. Deze waardevolle interviews met deze kennis-expert gaan we bundelen in een handig boekje, je kunt de online versie tegemoet zien.

En nu…nu ga ik mijn golfoutfit klaarleggen en de prijzen voor de winnaars in de auto laden, zodat ik niets vergeet. En anders helpt Constantijn het me wel herinneren, mijn steun en toeverlaat.

Tot morgen in Zoelen voor een mooie golfdag, en anders heel graag tot in Parijs bij dé PropTech beurs, of tot bij onze eerste WIN lunch in de Harbour Kitchen (Apollo Hotel)op 12 juli as.

Een stralende zomer, ik zei het al!

Een gelukkige groet,

 

Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.