MIPIM 2019

De laatste beursdag, 14 maart 

 

Vandaag was een dag van bezinning, de laatste afspraken, een terugblik, nieuwe agenda-afspraken plannen en tijd maken voor zakelijke vriendschappen.  Een waardevolle dag, waarbij de zon ons verwende met warmte en de wind zich inhield tot laat in de middag. Van het thuisfront hoorden wij steeds opnieuw de slecht weer berichten, en hier, met uitzicht op het strand en overvolle terrassen was dat bijna niet voor te stellen.

 

Het prachtige lenteweer droeg in ieder geval ook vandaag weer enorm bij aan een goed gevoel en de mogelijkheid met een aantal hele leuke mensen te lunchen, op een terras. Fijn om de tijd te nemen voor een goed gesprek over ons werk, wat van waarde is, over stichtingen, samenwerking, projecten en innovatie. We stemden af elkaar de relevante informatie toe te sturen. En natuurlijk maken we een mooie terugblik omtrent het innovatie-ontbijt van deze week.

 

In het beursgebouw hadden we de laatste meetings van MIPIM, spraken af in Nederland te vervolgen en zochten bij Holland Metropole en bij Savills nog even Marten en Martijn op.

 

Deze laatste dag brengt elke keer een gevoel van weemoed teweeg. Het waren absoluut mooie, goede, en succesvolle dagen.

 

We hebben veel van onze members gesproken, twee bijzondere events georganiseerd, de samenwerking met Mipim Reed verstevigd, nieuwe leden mogen verwelkomen, aspirant leden mogen wij informatie toesturen en we hebben eindeloos vaak onze elevator pitch mogen geven omtrent de meerwaarde van Sociëteit Vastgoed.

 

Het was drukker dan voorgaande jaren, de sfeer en stemming was optimaal, er was een grote gunningsfactor aanwezig en de enkele angstige voorspellingen werden direct in de kiem gesmoord. We willen allemaal in de vooruit blijven en delen onze visie voor 5 jaren plannen.

 

Mipim biedt een mooi concept. Professionals ontmoeten elkaar op een locatie in de zon en zijn bereid zich met elkaar te verbinden, elkaar op een andere locatie te ontmoeten en willen de waardevolle meerwaarde van onze organisaties met elkaar te delen, om elkaar daarmee te kunnen versterken.  De omstandigheden om elkaar zakelijk te treffen zijn optimaal en zorgen merkbaar voor een ontspannen sfeer. 

 

Het is voorbij gevlogen en denken nu met een warm gevoel terug aan de mooie avonden, de opening van 30 jaar MIPIM, de waardevolle gesprekken waarbij wij elkaar beter leerden kennen. We kunnen nu terugkijken op de steeds beleefde blijdschap van het weerzien en lachen om de voelbare spanning van vorige week, toen we uitzagen naar wat komen ging.

 

Ik ben in ieder geval oprecht blij en dankbaar dat ik er weer bij kon zijn dit jaar. Met een tevreden gevoel ga ik nu mijn koffer inpakken, inchecken en de agenda voor de komende weken inplannen.

Volgende week donderdag hebben we ons volgende event, een prachtige tour door Rotterdam, met een lekkere lunch en stops bij unieke, en niet zo bekende locaties van een stad in transitie, met natuurlijk topsprekers. Asboluut weer een unieke bijeenkomst. 

 

En nu? Nog even Thomas Rau mailen omtrent onze volgende afspraak, Frits bedanken voor de laatste borrel, nog even Anne en Job zeggen dat ik ze gauw weer hoop te zien. Ook nog heel even Erik en Verona een goede vlecht wensen (zij vliegen zo) en Nienke de details voor 21 maart sturen.

De kostbare keykords kunnen nu af, als we morgen langs de Boulevard rijden, is het strand weer leeg en zijn de tientallen grote witte tenten verdwenen. 

 

Dank allen die dit mogelijk hebben gemaakt, dank voor de fijne meetings, dank voor de gezelligheid, dank voor het delen en dank dat we samen met vertrouwen en genoegen vervolgen. Ik heb alweer veel mooie ideeën voor volgend jaar MIPIM 😉

 

Tot gauw in Nederland,

 

Claudia