De succesfactor opleidingen van Sociëteit Vastgoed

Sociëteit Vastgoed Netwerk biedt jou innovatieve, stimulerende workshops en trainingen aan ter begeleiding van jouw succesfactor, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Gerichte cursussen waarmee jij jouw performance optimaliseert en concreet voeding geeft aan jouw succes.

De workshops en begeleiding die wij aanbieden:

 • Stimuleren van de verkoop en verhogen omzet & winst (onder andere door Beurstraining)
 • Optimaliseren en verbeteren van de klanttevredenheid (onder andere door Marketing & PR)
 • Coaching van High Potentials
 • Effectueren van persoonlijke groei en ontwikkeling (bijvoorbeeld Your best Potential Now)

Door het definiëren van de succesfactor opleidingen creëren wij een gemeenschappelijk referentiepunt om gestelde doelen te bereiken. Door het bieden van de noodzakelijke context richten wij de aandacht op de essentiële activiteiten en prioriteiten. Hiermee geven wij input aan jouw ontwikkeldoelstellingen.

Om de succesfactor optimaal te begeleiden, stellen wij jou de volgende vragen:

 • Wat is doorslaggevend voor het succes van jouw organisatie?
 • Wat is doorslaggevend voor jouw persoonlijke succes?
 • Welke factoren en voorwaarden zullen leiden tot de gewenste uitkomst van beide?
 • Welke hulpmiddelen en vaardigheden heb jij nodig om jouw doelen te bereiken?
 • Welke factoren zijn essentieel voor de continuïteit van jouw organisatie op lange termijn?
 • Wat zijn de kerncompetenties van jouw organisatie en sluiten die aan op de ontwikkelingen binnen de sector?
 • Wat zijn de organisatie Unique Selling Propositions (USP’s)?
 • Wij zijn is jouw persoonlijke USP?
 • Welk concurrentievoordeel bezit jouw organisatie?
 • Waarin lever jij een persoonlijke meerwaarde voor de organisatie en voor jouzelf?
 • Wat is de impact hiervan op jouw omgeving of de sector?

Tijdens de succesfactor workshops stemmen wij de activiteiten en processen af die van essentieel belang zijn voor de mate waarin jij de gewenste doelstellingen realiseert.

Zijn de antwoorden op de bovenstaande vragen niet direct helder? Dan gaan wij daar graag als eerste mee aan het werk.

Wij beseffen namelijk maar al te goed, dat deze antwoorden niet zomaar klaarliggen. Vandaar dat wij starten met de belangrijkste vraag:

 1. Let’s start with the WHY

Je ziet en hoort nog te vaak dat er vooraf niet goed hebben nagedacht is over het échte doel van een training, oftewel de why, zoals Simon Sinek het zo pakkend omschrijft. Er wordt simpelweg gestart met het produceren van een workshop, het vastleggen van de locatie en de catering en andere aanverwante organisatorische zaken, in plaats van eerst stil te staan bij het gemeenschappelijke, hogere doel van de opleiding. Wij starten daar wel graag mee. Iedere meeting, en iedere training. Het gaat er immers om, wat jouw WHY is en hoe wij dit gaan inzetten voor jouw fulfilment.

Waarom?

Voor onszelf is dit cruciaal voor het creëren van een uit te rollen concept, het uitnodigen van deelnemers, het opzetten van de marketing en het inspireren van de aanwezigen. De basis van het succes ligt helemaal aan het begin, als antwoord op de ogenschijnlijk simpele vraag: waarom doen we dit? Waarom willen wij dit neerzetten en waarom zouden deelnemers willen deelnemen aan deze training?

 1. Content met de content

Een van de belangrijkste redenen voor professionals om naar een training te komen, voor ons om dit te faciliteren en erover te schrijven, is het programma. Wij doen ons best niet alleen veel tijd en geld te spenderen aan de goede omschrijving, maar juist de verdiepingsslag te maken zodat jij er als cursist echt iets aan hebt én wij de mogelijkheid willen bieden dat gelijkgestemden elkaar persoonlijk ontmoeten tijdens en na een training.

Afstemming

Sociëteit Vastgoed vindt het van groot belang haar members en relaties te versterken met een goede, loyale en krachtige community. Wij delen opgedane kennis en ervaring zodat onze relaties kunnen ervaren wat het betekent om meer fans te krijgen, een grotere afzetmarkt te creëren en meer leads te genereren. Bovenal vinden wij het van belang persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren, het gaat immers altijd om jou als unieke persoonlijkheid.

Inhoud

Tijdens de meer dan 30 meetings die wij per jaar organiseren, nemen wij ruim de tijd om met elkaar af te stemmen. Op basis van inhoud bepalen wij daarbij de volgorde van de diverse presentaties en verhalen om zo het programma als geheel, maar ook de verhalen afzonderlijk van elkaar nog krachtiger te maken. De inhoud is wat overblijft als de lampen zijn gedoofd, de inhoud neem je mee en deel je uit, breidt je uit en ontwikkel je door erover na te denken en zelf ook weer te delen.

Diversiteit

Aangezien minder bekende aspecten verrassen, besteden we graag bovengemiddeld veel aandacht aan de diversiteit, en niet alleen op het podium. Dit alles gecombineerd met verrassende sprekers, sterke trainingen en verrassende nieuwsdelingen, zoals men dat van Sociëteit Vastgoed mag verwachten, zorgen telkens weer voor een ultieme ervaring die een verdere onderbouwing krijgt door de trainingen en opleidingen die wij nu aan het programma toevoegen.

 1. Be the best you can be

Laatst bezochten wij als Sociëteit Vastgoed Team een waanzinnig evenement met beroemde sprekers zoals de échte Wolf of Wallstreet, Jordan Belford. De sessies duurden echter lang en Jordan gebruikte niet de kenmerkende sterke items uit de film, maar klaagde voortdurend dat hij niet betaald was om aanwezig te zijn.

Live up to the expectation

Toen iedereen in de pauze letterlijk naar het lunchbuffet rende, bleken daar lange rijen en voorverpakte broodjes klaar te staan, die er niet uitzagen alsof ze die ochtend vers gebakken waren. De massale verontwaardiging zorgde er al snel voor dat veel mensen de locatie verlieten, wat resulteerde in een halflege zaal na de pauze. Wij verbaasden ons over de gemiste kans. De honderden bezoekers hadden allen direct en zonder aarzelen een persoonlijke workshop bij Jordan willen boeken, als hij de verwachting waar had gemaakt, en hij zijn unieke sales tools gedeeld had. Doen waar hij goed in is, delen om te kunnen groeien.

Verrassen

Veel onderzoeken en uitkomsten na meetings en trainingen, tonen aan dat je absoluut kunt verrassen met goede content, waardevolle input en nieuwe zienswijzen. Kleine upgrades in het aanbod kunnen al zorgen voor een totaal andere, positieve beleving, die gedeeld wordt en die bijdraagt aan een positief gevoel. Wij (her)schrijven en passen onze trainingen net zolang aan, tot ze aan onze eigen verwachtingen voldoen en wijzelf er blijvend door verrast worden en dit met heel veel enthousiasme kunnen delen.

De customer journey

Wij maken altijd zelf de klantreis als eerste stap in het plannen van een training. Daarbij vroegen we onszelf af of wij tevreden zouden zijn met de input en het onderwerp. Er is veel aanbod. Wij vinden het enorm belangrijk blijvend te motiveren en te stimuleren. Dat lukt alleen met relevante, direct toepasbare kennis waarmee je zodra je de training afsluit al een eerste optimalisatie toe kunt passen. Zeker wanneer tijdens een dergelijke meeting ook zakelijke relaties ontmoet worden, waarmee je direct persoonlijk verder kunt spreken.

 1. Can you feel it?

Waar sommige trainingen überhaupt geen aandacht besteden aan beleving, waren wij bij Sociëteit Vastgoed soms meer bezig met de experience dan met het samenstellen van het inhoudelijke programma. Soms gaven de kleinste elementen hierbij al zoveel positieve reacties, dat het ons alleen maar meer energie gaf om hier steeds meer tijd in te steken.

Nu we 3 jaar bestaan, beseffen we dat juist die samenvoeging van positieve beleving en kwalitatieve, hoogwaardige kennisdeling, met een stevige toevoeging plezier een directe en waardevolle meerwaarde levert voor alle stakeholders. Zeker wanneer de geweldige samenvoeging gemaakt wordt, kennis en netwerk te delen met relaties, waarmee jij graag een langdurige relatie wenst op te bouwen.

Duurzaam zonder dat het saai is

Samen nadenken over hoe we de training zo milieuvriendelijk kunnen maken, door vrijwel niets te printen en samen te werken met partners die dit principe ook omarmen. Maar ook vanuit de klantreis, kijken naar de mogelijkheden om de plek waar wij de opleidingen organiseren zo in te richten, om zowel de vraag naar rust als de wens naar verbinding te faciliteren. Dat is goed gelukt, het kantoor van Sociëteit Vastgoed is gevuld met meubilair wat bij ons aan een 2e en 3e klantenreis is begonnen.

FOMO

Om voor diegenen die niet in staat zijn aanwezig te zijn tijdens een training een maximaal FOMO-effect te realiseren, hebben wij natuurlijk ook nagedacht over de verschillende sharable experiences.

Vandaar dat wij onze trainingen opnemen en dit na afloop online delen via de Sociëteit Vastgoed Academy, met een link die dadelijk te bestellen is. (De webshop komt eraan!) De persoonlijke aandacht die wij vol enthousiasme besteden aan de ontvangst en opvolging, vinden wij vanzelfsprekend. Het zorgt absoluut steeds voor hele leuke reacties en een extra warme sfeer.

 1. Data is king

Even een paar berichten op Facebook posten of op LinkedIn en de bezoekers melden zich vanzelf wel. Toch? Helaas hoor ik deze aanname nog te vaak en hebben wij er zelden een positief resultaat uit zien voortvloeien. Zelfs bij Sociëteit Vastgoed, waar we soms wachtlijsten hebben en snel volgeboekt raakten, wordt er altijd bovengemiddeld veel aandacht besteed aan een uitgekiende marketingstrategie.

In plaats van het hanteren van feel marketing maken wij graag beslissingen op basis van data. Dat gaat uiteraard verder dan de goede zoekwoorden toepassen zodat de vindbaarheid op Google verbetert. Deze kennis en opgedane ervaring delen wij graag. Ook omtrent de waarde verhogende toepasbaarheid van netwerken en persoonlijk contact leggen tijdens beurzen.  Ultiem belangrijk voor het realiseren van zichtbaarheid en herkenning van jouw organisatie door heldere en sterke communicatielijnen. Die jij door jouw persoonlijke USP in te zetten dan krachtig versterkt.

We make you famous

Niet voor niets zeggen wij vaak als grap, die wel altijd bewaarheid wordt, “I’m gonna make ye famous”. Zichtbaarheid bestaat feitelijk niet meer zonder social media, het gebruiken van mailings, het schrijven van goede artikelen, een snel ladende website met goede content en foto’s en het maken van fijne sfeerbeelden en (korte) vlogs.

Zo spreken wij ook met onze fotograaf en cameraman precies af wat zij moeten vastleggen, dit om te voorkomen dat nét die bijzondere spreker niet op beeld staat. Wij pakken graag het momentum door waardevolle members die de community echt geserviced hebben even in de spotlights te zetten aan het einde van de meeting. Dit is van onschatbare persoonlijke waarde.  Al deze tools en handvatten gaan wij graag met jou delen.

WAT WIL JIJ?

Wat bij Sociëteit Vastgoed steeds van belang is, bij de meetings die wij organiseren, de sportieve events, de diner-party’s, het delen van content en beelden maar zeer zeker bij de trainingen en opleidingen, is: “Wat wil jij?”

Dat gaat bij ons namelijk veel verder dan de meetings organiseren, de website vullen, slimme tools delen of kennis toegankelijk maken. Het gaat er bij ons echt om dat wij er persoonlijk voor zorg dragen dat wij jou optimaal ondersteunen en servicen.

Niet alleen om jou in direct contact te brengen met nieuwe en bestaande relaties, maar vooral om jou de mogelijkheden te bieden jezelf steeds te blijven ontwikkelen. Hierdoor kun je immers jouw business effectief stimuleren en de beste versie van jezelf blijvend voeden.

Wat jij wilt wordt onderbouwd en gevoed door jouw WHY, versterkt door positieve reviews en door het engagement wat jij uitrolt steeds verder te ontwikkelen.

Mogen wij je daarbij servicen?

Performance doe jij zelf, succes maken wij samen

Deelnemen aan de succesfactor workshops?

Bekijk de Kalender met het aanbod en selecteer op Succesfactor.

Meld je snel aan voor dé Succesfactor Workshops

 

 

NB. De trainingen en opleidingen van Sociëteit Vastgoed worden onder onze leiding en organisatie uitgevoerd door VHCM, specialisten in vastgoedcommunicatie & PR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.