Sociëteit Vastgoed steunt Goede Doelen

De Sociëteit Vastgoed ondersteunt

Vanuit onze wens en behoefte onze omgeving en de maatschappij positief te beïnvloeden en te stimuleren, dragen wij als stichting Sociëteit Vastgoed graag bij aan een aantal waardevolle instellingen.

Wij willen door onze focus en verbinding een effectief verschil maken en met dat uitgangspunt zijn er een aantal goede doelen die wij actief ondersteunen.

 

  • KiKa 

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Steun dit goede doel en help Mark van Diermen bij zijn doelstelling door een donatie te doen (uiteraard fiscaal aftrekbaar J) Klik op de onderstaande link, samen kunnen we ook hier het gewenste verschil maken:

https://lnkd.in/e86q8Gx

Bij bedragen boven de € 499 per donatie word je shirtsponsor, jouw logo trots door New York voor dit belangrijke doel.

Wij rennen de marathon, mag ik om jouw hulp vragen als mede trouw Sociëteit Vastgoed member #forakidssmile?

Het mag voor zich spreken dat ik met mijn accountantskantoor The Audit Generation B.V. alle donaties ga verdubbelen om het doel van €10.000 te behalen”.

Dank je wel alvast voor jouw bijdrage! 

 

 

 

 

  • Aidsfonds

Wereldwijd sterven er iedere dag 300 kinderen aan aids. Kun je het je voorstellen? Dat is een hele basisschool! Als Stichting zonder winstoogmerk wil de Sociëteit Vastgoed hier graag een bijdrage aan leveren en doneren iedere maand een bijdrage aan dit gekozen Goede Doel.

Wij willen graag trachten het verschil maken, en ook al is het een druppel op een gloeiende plaat, wij willen wel bijdragen. Iedere hulp is immers meer dan welkom. Zo kunnen we bijvoorbeeld in Oeganda door hiv getroffen gezinnen opsporen en gedurende twee jaar begeleiden, zodat zij ook een levensreddende behandeling krijgen.

Een groot deel van de kinderen met hiv in Oeganda wordt geboren in een dorp op het platteland en daar grootgebracht en verzorgd. Omdat ze misschien niet direct gezondheidsproblemen hebben, zijn ze niet in beeld bij een gezondheidscentrum en weet niemand dat ze hiv hebben. Tot het te laat is.

Wat het Aidsfonds doet: families opsporen en begeleiden. Het Aidsfonds helpt. Samen met gezinnen, gemeenschappen en gezondheidscentra gaan ze op zoek naar deze vergeten kinderen. Wil je hier meer over weten of ook doneren? Kijk dan op de website van Aidsfonds.

 

  • Prinses Maxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Wij zijn maximaal gedreven om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen. Kinderen met kanker en hun ouders kunnen bij ons vertrouwen op de beste mensen, zorg, kennis en onderzoek. In een veilige omgeving die de ontwikkeling van het kind optimaal stimuleert. In ons centrum stellen de beste experts het kind, zijn ontwikkeling en gezin centraal. Leiden wij gedreven toptalenten op. En werken de slimste onderzoekers elke dag weer aan de verbetering van zorg en behandeling. Alleen zó kunnen wij ervoor zorgen dat in de toekomst minimaal negen van de tien kinderen op een zo goed mogelijke manier van kanker genezen.

Doneur of ambassadeur worden? Geweldig! Lees verder

Sociëteit Vastgoed doet uiteraard graag mee.

 

  • Rokbar

Rokbar is een nieuwe ster aan het firmament van de chocolade-industrie: biologische, hoog kwalitatieve, overheerlijke chocola, 100% gemaakt door vrouwen. Van boon tot reep. Vrouwen nemen meer dan de helft van de totale cacaobonenproductie voor hun rekening, maar gemiddeld gaat ongeveer 10% van de winst naar hen. Met Rokbar vloeien de inkomsten terug naar alle vrouwen in de keten”

Boerinnen in de cacao-industrie hebben niet alleen minder mogelijkheden om hun bonen te verkopen. Vrouwen in de cacaoketen hebben minder toegang tot land, ze kunnen vaak geen lid worden van organisaties en hebben minder kans op goede banen in de productie, in het transport en in de export van chocolade. 

Rokbar wil de financiële onafhankelijkheid van cacaoboerinnen versterken en de positie van vrouwelijke ondernemers in de hele chocoladeketen verbeteren. De huidige reep komt uit Peru, maar Verhart en Laven zijn ook bezig met varianten uit Ghana en Nigeria. De opbrengsten worden geïnvesteerd in de keten. Montaya en Abgregu Valdez willen graag een fermentatiecentrum voor cacaobonen oprichten dat wordt gerund door vrouwen. Een meer autonome positie van vrouwen kan huiselijk geweld tegengaan.

hier meer over weten of ook doneren? Kijk dan op de website van Rokbar.


Samen kunnen we het verschil maken

Is er een Goed Doel waarvan jij vindt dat wij dat zouden moeten steunen?

Wil jij concreet ook een bijdrage leveren aan een goed doel of de goede doelen die wij ondersteunen?

Laat het ons dan alsjeblieft weten.