8 April 2019 Ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedsector

Een must in de bouw is productiever werken, minder faalkosten en betere communicatie.

In april 2019 organiseren wij een masterclass die de bouw- en vastgoedsector samenbrengt.

 

Inprevo is onze host, de locatie is Houten.

 

 • Jaarlijks traint Inprevo ruim 30.000 cursisten op verschillende realistische oefencentra verspreid door het land en op locatie van de klant. Door de praktijkgerichte scenario’s worden cursisten in staat gesteld situaties in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure.

 • Visie op veiligheid

  “Met een breed assortiment aan producten en een 5 stappenplan kan Inprevo elke organisatie helpen bij het vergroten van de veiligheid. In overleg leveren wij een passende mix van advies, middelen, opleidingen, nascholing en evaluatie waardoor risico’s worden beperkt tot een minimum en de gehele organisatie goed voorbereid is in het geval er tóch een incident plaatsvindt”.

 

Programma

In de bouwsector zijn een aantal items hot topics, namelijk ketensamenwerking, transformatie, creatie van toekomstbesteding vastgoed en duurzaamheid. Unaniem is de sector het er over eens dat de schakels in keten ‘gedwongen’ zullen worden samen te werken teneinde consumenten/bedrijven nieuwe producten en productiemethoden te bieden.

 

 • Nederland vergrijst, waardoor de vraag naar huisvesting verandert.
 • Voorbeelden hiervan zijn woonconcepten voor jonge koopkrachtige senioren en hoogkwalitatieve woonzorgvoorzieningen voor oudere senioren;
 • Het gebruik en de toepassing van Social Media neemt een verdere vlucht en biedt kansen voor positionering;
 • Bouwen op grote uitleglocaties maakt steeds meer plaats voor binnenstedelijk bouwen.
 • Samenwerking tussen de bouwpartijen, gemeenten en woningcorporaties wordt hierdoor steeds belangrijker;
 • Duurzaam bouwen en energiebesparing komen steeds hoger op de wensenlijst van overheden, consumenten en bedrijfsleven met een huisvestingsbehoefte.

 

Vooral beleggers zullen nadrukkelijker gaan inzetten op toekomstbestendig vastgoed, ofwel naar hergebruiksmogelijkheden in het belang van waardebehoud. Alle initiatieven hebben hierbij één zaak gemeen: duurzaamheid is geen onderscheidend kenmerk meer, maar een basisvoorwaarde.

 

We spreken deze middag over slimme steden, smart woningen en een intelligente infrastructuur. Building as a service en de razendsnelle ontwikkeling van techniek. Hoe speelt de vastgoedsector hierop in? Wat is de invloed van proptech en contech? Wat betekent het voor de kantorensector dat flexibel huren geen trend blijkt maar een business is die ieder jaar groeit? Veel ontwikkelingen, bijzondere trends en belangrijke transformaties die wij deze middag in Houten graag met de sector delen.

 

Daarnaast gaan wij door middel van workshops concreet aan het werk met toepassingen van onverwachte dilemma’s, hoe gaan wij hiermee om? Hoe goed schatten wij het gevaar in? Wat betekent dit voor ons vastgoed, de portefeuille en ons eigen huis?

 

Sprekers:

 • Jan van der Doelen, Sector Banker ING, Building & Construction and Real Estate
 • Nicole Smit, CEO, Aluverre
 • Dick Klaassen, Xeelas, digitale transformatie (lees alvast zijn artikel ter kennismaking)
 • drs. Annelou de Groot MRICS, Member of the Management Board & Head of Development, Regus

 

 

Tijden

12.30uur ontvangst met lunch, zodat we elkaar direct beter leren kennen

13.30uur aanvang programma

15.30-16.00uur Pauze

2e deel programma

17.30-19.00uur Lekkere maaltijd, muziek en een goede borrel

 

Vanwege de workshops zullen wij maximaal met 60 personen deze middag te gast zijn bij Inprevo.

 

Aanmelden

 

 • Voor members zijn hier geen kosten aan verbonden. Voor nog geen members zijn de deelnamekosten € 149,00 all inclusive voor de gehele dag
 • Niet leden bieden wij de kans kennis te maken met de wijze waarop Sociëteit Vastgoed de deur opent naar de toekomst en hier concrete tools voor biedt.  Wanneer je je voor deze meeting aanmeldt, kun je ook aangeven je in te willen schrijven voor een uitgesteld lidmaatschap waardoor je vrijblijvend 3 maanden kennis kunt maken met alle meetings en events van Sociëteit Vastgoed voor een gereduceerd tarief. De kosten hiervoor zijn € 295,00 all inclusive. Bekijk de voorwaarden