12 november 2019 Congres Meet the Experts – Zorgvastgoed

Wanneer:
12 november 2019 @ 14:00 – 18:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-11-12T14:00:00+01:00
2019-11-12T18:00:00+01:00
Waar:
FRIS in Amsterdam
Atlas ArenA | Gebouw Amerika
7e etage Hoogoorddreef 15 1101 BA Amsterdam
Kosten:
Voor members van Sociëteit Vastgoed zijn hier geen kosten aan verbonden
Contact:
Sociëteit Vastgoed
0650539039

Connecting Zorgvastgoed

Sociëteit Vastgoed neemt graag het voortouw wanneer onze relaties en members aangeven nader geïnformeerd te willen worden. Zo blijven wij altijd voorop lopen in de sector wanneer het gaat om kennisdelen.

Het is algemeen bekend dat Nederland vergrijst. De komende 25 jaar zullen het aantal 80+ers verdubbelen. Hierdoor zal de behoefte aan geschikte ouderenhuisvesting steeds verder toenemen. Een aanzienlijk deel van het huidige vastgoed is hiervoor functioneel niet geschikt of technisch verouderd. Dit vraagt om herontwikkeling en transformatie.

Wij bieden jou graag de mogelijkheid in gesprek te gaan met de experts. Wij organiseren een meeting waarbij diverse experts uit de zorgvastgoedsector direct toegankelijk te spreken zijn, middels een aantal kennistafels. Hierdoor kun je je inschrijven voor het direct in gesprek gaan met deze experts, en later luisteren naar een aantal presentaties van de experts. Hierdoor kun je antwoorden krijgen op al je vragen, aangezien we de mogelijkheid bieden te spreken met experts uit diverse zorgvastgoedsegmenten.

Zuidweg vertelde ons hierover in een van de interviews die we met hem hadden: ” Beleggers investeren steeds vaker in zorgwoningen. In de eerste helft van 2018 werd er ruim €345 mln. in bejaardenhuisvesting geïnvesteerd. Het is niet verwonderlijk, de noodzaak is duidelijk. Tel daarbij de stelselwijziging op, samen met de actuele economie waarbij de rente laag is. Er is voldoende kapitaal beschikbaar om te investeren. Dit zal zeker voor de gewenste groei in zorgvastgoed gaan zorgdragen.” ( lees hier het gehele interview)

Het aantal senioren dat een geschikt appartement zoekt groeit snel. Net als de wachtlijsten voor intramurale zorg. Door nieuwe zorglocaties te realiseren wordt de doorstroming op de woningmarkt gestimuleerd. Gemeenten, projectontwikkelaars en zorgexploitanten dienen hiervoor vaker de handen in één te slaan.

Geld om het vastgoed te financieren is voldoende in de markt aanwezig. In H1 2019 werd er 489 miljoen euro belegd in zorgvastgoed. Dit is een nieuw record en 25% meer dan in H1 2018.

‘Minstens 1000 nieuwe locaties voor Zorgvastgoed nodig’ (Lees het gehele rapport hier)

Sprekers/ experts

  • Pieter van Herk, directeur eigenaar Connect Invest, zorgvastgoedbeleggingen
  • Hans Pepers, directeur Group Care, ontwikkelende belegger zorgvastgoed
  • Esther Akkerman, Hoofd Acquisitie Zorgvastgoed Syntrus Achmea Real Estate & Finance
  • Sophie Keulemans, directeur Cordaan, zorginstelling
  • Hans Peter Fris, directeur FRIS real people, zorgvastgoedbeleggingen & beheer
  • Jeroen Kemperman, Senior Manager Strategy, Programs, Investments and Lessons, divisie Zorg & Gezondheid at Achmea
  • Jeroen Hermus, Director Healthcare CBRE Nederland | Zorgvastgoed

Deelname

Ben jij nog geen member en wil jij graag aansluiten bij deze meeting? Je bent meer dan welkom! Aanmelden voor dit event maakt jou als nog geen member, lid voor 3 maanden waarin jij vrijblijvend kennis kunt maken met onze meetings, opleidingen, kennisbijeenkomsten en online cursussen. De kosten voor het uitgesteld lidmaatschap bedragen € 295,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.