12 september 2019 CFP Green Buildings Event

Wanneer:
12 september 2019 @ 11:30 – 18:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-09-12T11:30:00+02:00
2019-09-12T18:30:00+02:00
Waar:
Spant!
Doctor Abraham Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum
Kosten:
Er zijn nog 15 vrijkaarten (TWV €250) voor Members, Partners & Vriendin Sociëteit Vastgoed beschikbaar.
Contact:
Sociëteit Vastgoed
0650539039

Reis mee naar het jaar 2030

CO2 neutraal vliegen. Steden waarin alleen maar elektrische auto’s rijden. Phase changing materials. Shell die CO2 uitstoot compenseert door bomen te planten. Allemaal business ideeën met een duidelijk doel voor ogen: een duurzame samenleving. De een met grote impact, de ander juist effectief op kleine schaal. Tijdens het Green Buildings Event kijken we – samen met een aantal gerenommeerde sprekers – naar, ideeën en innovaties die de potentie in zich hebben om de wereld van 2030 drastisch te veranderen.

12 september is het zover!

Beleef het Green Buildings Event op donderdag 12 september 2019 bij het Spant! Het belooft weer een bruisend evenement te worden met inspirerende keynotes en natuurlijk de ABN AMRO Innovation Challenge.

 

‘Dankzij onze ambassadeur Petran van Heel en de samenwerking van ABN AMRO met DGBC zijn aan de members van Sociëteit Vastgoed 20 vrijkaarten beschikbaar gesteld ter waarde van €250.’

 

Programma

 • Dagvoorzitter
  Suze Gehem – oprichter en directeur de Groene Grachten
 • Opening 12.30 uur
  Bram Adema – Oprichter en directeur van CFP Green Buildings
  Fred Bos – Senior managing director Sustainable Finance bij ABN AMRO
 • Lex Hoefsloot
  Lightyear
 • Gideon Maasland
  Director & Architect MVRDV
  Ontwerper en architect van The Valley Amsterdam
 • Andy van den Dobbelsteen
  Interview met drie jonge professionals over circulaire economie
 • ABN AMRO Innovation Challenge
  De nieuwste ideeën om direct met verduurzaming te beginnen
 • Annemarie van Gaal
  TV-host en onderneemster
 • Dragons Den
 • Maarten van der Weijden
  Olympisch zwemkampioen
 • Feestelijke Award Uitreiking
  Met een borrel rond 17.30

 

De sprekers

Niemand minder dan Maarten van der Weijden, Annemarie van Gaal en Gideon Maasland komen spreken tijdens het event. Benieuwd naar de andere keynotes?

Suze Gehem is dagvoorzitter tijdens het Green Buildings Event op 12 september. Maar waar kennen we haar van? We hielden een interview met haar om haar beter te leren kennen.

Verduurzamen van grachtenpanden
Suze Gehem richtte De Groene Grachten op samen met Wubbo Ockels en is gespecialiseerd in het verduurzamen van monumentale en historische panden. Dit alles doet zij met de missie: “Als een eeuwenoud pand duurzaam kan, dan kan het overal!” Van grachtenpanden tot boerderijen en van musea tot forten.

Diverse projecten
Ze zijn nu met 18 mensen op kantoor en groeien flink. Maar dat zijn nog steeds niet genoeg mensen om erfgoed in heel Nederland en erbuiten te verduurzamen.

Daarom wil Suze de impact van elk project zo groot mogelijk maken, meer mensen inspireren om ook hun steentje bij te dragen. Een voorbeeld hiervan is het ‘Green Light District’, waar ze momenteel aan werkt.
“We willen duurzaamheid leuk, toegankelijk en simpel maken. Zodat mensen denken: ‘zélfs hier kan het, dus dan moet ik zelf ook iets kunnen doen’.”

Andy van den Dobbelsteen interviewt studenten tijdens het Green Buildings Event

Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Het onderzoek dat Andy doet, richt zich op duurzame energiesystemen en klimaatadaptatie, maar er worden ook nieuwe en concrete concepten ontworpen en gemaakt. Tijdens het Green Buildings Event zal Andy van dan Dobbelsteen een aantal interessante studenten op het podium interviewen. Maar in aanloop naar het event, interviewden we Andy eerst.

Interview met Andy van den Dobbelsteen

De grote slag op het gebied van duurzaamheid, wordt volgens Andy niet op gebouwniveau gemaakt, maar op stedelijke schaal. Daarom richt hij zich in onderzoek steeds meer op de stedelijke schaal en helpt hij steden met energietransitie en klimaatadaptatie.

“Met de huidige doelstelling dat kantoorgebouwen minimaal energielabel C moeten hebben vóór 2023, zijn er 260 renovaties per maand nodig om dit te realiseren. Daarnaast moeten in totaal 1 miljoen woningen worden bijgebouwd, waarbij 700.000 gebouwen vóór 2030 gerealiseerd moeten zijn. Hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen? Door bestaande nutteloze gebouwen te renoveren!”

Andy van den Dobbelsteen
Solar Decathlon Europe
Daarnaast werkt Andy momenteel met een aantal studenten aan een project voor de Solar Decathlon Europe 2019. Hierbij moeten ze een paviljoen bouwen dat helemaal moet functioneren op zonne-energie. Voor dit project laten ze een renovatie zien van een bestaande kantoortoren, die energieneutraal en luchtzuiverend gemaakt wordt.