13 December 2018 Workshop Beleggen In Vastgoed

Masterclass Beleggen

Op donderdag 13 december jl. waren wij te gast bij de Amsterdam School of Real Estate. Na een verwelkomende speech van de directeur werden wij door prof. dr. Peter van Gool, Bijzonder Hoogleraar Vastgoedkunde, scriptiebegeleider, onderzoeker en voorzitter examencommissie bij ASRE en UvA meegenomen op de mogelijkheden van beleggen als particulier.

 

We gingen nader in op de vraag, wat betekent het om in vastgoed te beleggen? Drs. Esther Dekker MSV, directeur Max Property, vertelde ons de details omtrent het psychologische en emotionele aspect van geld. Welke mindset gaat hier mee gepaard?

 

Aan de hand van zowel de mentale als intellectuele details behandelden wij een speciaal voor deze middag geschreven casus.

Prof.dr. Peter van Gool FRICS

Hoogleraar vastgoedeconomie aan de UvA en de Amsterdam School of Real Estate. Managing Director Real Estate (Nederlandse pensioenfonds en Pensioenfonds voor het openbaar vervoer in Nederland (tot begin 2018). Was adviseur van het bestuur / lid van de super visionaire raad van bestuur / voorzitter van het investeringscomité Pensioenfonds PNO Media / Stichting Bo-Ex (een sociale woningcorporatie) / NV Stedenfonds (een vastgoedbeleggingsmaatschappij). Is oprichter en is in de raad van bestuur van StiVAD, een Nederlandse database voor vastgoedtransacties. Zit in het bestuur van verschillende Nederlandse liefdadigheidsfondsen.

Drs. Esther Dekker MSV

“Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland.

Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen etc. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt.

De dynamiek van de vastgoedmarkt, het verbinden van mensen, het persoonlijke contact en het gegeven dat ik oprecht iemand kan helpen geeft mij de energie en maakt dit vak voor mij een passie.
De combinatie tussen theoretische kennis en veel praktijk ervaring maakt dat ik op vele vastgoed vlakken professioneel advies kan geven, zowel op praktisch niveau als op strategisch niveau.

Dat ik deze ervaring en kennis nu in kan brengen en mag delen in het Organize for the Future Strategy team maakt me ontzettend enthousiast. De vastgoedmarkt is continu in beweging, door te anticiperen op onder andere technologische ontwikkelingen wil ik me graag hard maken deze markt meer transparant te maken en verder te professionaliseren”.

 

Casus en Foto’s

 

 

Wie mochten wij verwelkomen?

 

1 Annemarie Govers Amstel Advocaten
2 Aram Sauër University Housing
3 Bertram Kroon DPAR
4 Cassandra Salvo Garlic
5 Dorien Dallinga Dallinga Real Estate Consultancy
6 Hans van Haeften CSP Real Estate
7 Hans Zimmer Expertteam Winkelgebieden
8 Henk Blok Blok Beheer
9 Henk van Dijck Nassau Makelaars
10 Jan Copier CSP REAL ESTATE
11 Jan Jonk HB Capital
12 Jan van Zuijlen TRIUVA Netherlands
13 Jelle Drijver Peper in je Hand
14 Jeroen Koevermans MVGM Bedrijfshuisvesting
15 Julian Doorten Storage Share
16 Maartje Aarts Gapph vastgoedbeheer
17 Marc de Vries Profile Project BV
18 Marloes van Drie De VastgoedVrouw
19 Martijn van Deursen Unibouw
20 Merel de Groot Hello Zuidas
21 Raphael Sparenberg RdB Real
22 Ricardo van Leur Rivale Real Estate BV
23 Robert Jan Hartman WVO Bedrijfshuisvesting
24 Rutger Nooij Prime Pitch
25 Sjoerd van der Zandt Prime Pitch
26 Thomas Vambersky Bakker & Vambersky
27 Twan Wilke Vastgoed Centraal BV