7 November 2018 Meet the Flying Car

PAL_V

De vliegende auto spreekt al tot de verbeelding zolang het persoonlijke vervoermiddel bestaat, maar tot nu toe bleef het bij luchtfietserij van talloze ambitieuze ondernemers.

PAL-V, wat staat voor ‘Personal Air and Land Vehicle’, is behoorlijk concreet: ‘vliegauto’ Liberty is nu al te bestellen en moet vanaf 2020 worden geleverd.

 

“Op dit moment is vliegen een zeer tijdrovende bezigheid: je gaat van een punt waar je niet bent, naar een punt waar je niet wilt zijn”, vertelt Robert Dingemanse, CEO van PAL-V en geestelijk vader van het concept. “Wij proberen vliegen en rijden op een handige manier te combineren, zodat het binnen een straal van zo’n 1.000 km veel aantrekkelijker wordt om door de lucht naar je bestemming te gaan.”

 

 

 

Gyrocopter

Vliegen doet de PAL-V via het principe van een gyrocopter, ook wel bekend als autogiro. Voor de aandrijving in de lucht is een 200 pk sterke verbrandingsmotor verantwoordelijk die een aan de achterzijde gemonteerde propeller aandrijft. De daarmee gegenereerde snelheid laat de grote rotor op het dak ronddraaien, waardoor er na zo’n 180 meter genoeg ‘lift’ moet ontstaan om op te stijgen.

 

Dat levert volgens de bedenker enorme voordelen op: “Dit is de veiligste manier van vliegen, omdat een gyrocopter in principe altijd blijft vliegen. Een helikopter is van nature niet stabiel en moet door de staartrotor recht worden gehouden, maar dat is bij de PAL-V niet het geval.” Dat is echter niet de enige reden om juist voor deze vorm van vliegen te kiezen. Dingemanse: “Het gyrocopter-brevet is het eenvoudigste vliegbrevet om te halen. Het kost zo’n 25 uur en €9.000.”

 

“Concurrentie is altijd goed om de markt te vergroten, maar het is wel een heel ander voertuig. Het is meer een vliegtuig dat toevallig ook de weg op kan. Het grootste probleem daarmee is dat er geen regelgeving voor is. Wij hebben ervoor gekozen om te bouwen binnen bestaande regelgeving, wat betekent dat je de PAL-V mag gebruiken zodra hij geleverd is. Alle soortgelijke projecten die ik ken, proberen de regels te veranderen, maar dat levert in mijn ogen een product op dat zowel in de lucht als op de weg onveiliger is.”

 

Sociëteit Vastgoed bood haar netwerk opnieuw de mogelijkheid persoonlijk kennis te maken met de eerste vliegende auto. Volgend jaar zijn wij opnieuw genodigden op de luchthaven van Breda waar de vliegschool van de PAL-V is gevestigd en waar wij zullen deelnemen aan persoonlijke flights met de very first flying car.

 

Klik Hier voor de foto’s

7 november 2018 meet the PAL-V flying Car (Fully Booked)

1 Bertram Kroon DPAR Directeur
2 Buddy Wensink TBW Projects BV Directeur
3 Claudia van Haeften Sociëteit Vastgoed Founder | Directeur
4 Constantijn van Haeften Sociëteit Vastgoed Manager Business Development
5 Daan Vismans Cromwell Property Group Asset Manager
6 Dewi Worotikan Cogens Advocaten Advocaat-partner
7 Dustin Zweers BridgeMoore Business School Sales Director
8 Edgar van den Broek M3E Groep Directeur
9 Edwin van Dijk Julia Directeur
10 Esther Stomphorst Deloitte Business innovation & Technology
11 Ewoud Pranger Independent Tax Partners & Advisors BV Owner
12 Femke Schrakamp Onshuisvastgoed Directeur
13 Henk Reyersen van Buuren Connect Invest Directie
14 Jan van Zuijlen Triuva Netherlands Director
15 Laurens Hamelink Twinq Directeur
16 Marco van den Bosch PAL-V Directeur Sales & Marketing
17 Martijn van Deursen Unibouw Commercieel Adviseur
18 Maurits de Peuter Schaub & Partners Bedrijfshuisvesting Owner
19 Mees van Rijswijk M.J. Estate BV Eigenaar
20 Monique Vos- de Boer Vos de Boer & Partners Managing Partner
21 Peter van Schijndel    
22 Pieter van Herk Connect Invest Directie
23 Ricardo van Leur Rivale Real Estate B.V. Partner
24 Robert Dingemanse PAL-V CEO
25 Ron Lugthart    
26 Ron Stomp    
27 Stefan Bassant Beleggingspanden . Nl Founder | Directeur
28 Theo van der Meijden Reynaers B.V. Projectmanager
29 Thomas Vambersky  Bakker & Vambersky Directeur
30 Tycho Tomassen HVE Directeur