20 september 2018 Brightlands Smart Services

Sociëteit Vastgoed faciliteert community building @Brightlands

De Brightlands Smart Services Campus wil een ecosysteem op Europees niveau zijn met een hoog innovatief vermogen en ondernemerschap. Multinationals als APG en Accenture, regionale bedrijven en start-ups die belang hebben bij smart service innovaties voelen zich aangetrokken en getalenteerde mensen studeren er graag en vinden er een uitdagende carrière.

 

Sociëteit Vastgoed bezocht op 20 september jl. Brightlands in Sittard-Geleen, en werd meegenomen op een verdieping van kennis over sustainable buildings. We leerden meer over startups die gestimuleerd worden hun businesscases te matchen met scale up organisaties. Daarnaast hoorden wij de details omtrent materials , sustainable development goals en de ontwikkeling van een passieve naar een actieve schil bij gebouwen.  We spraken over uitdagingen die op wereldwijde schaal het verschil maken, energiedoelstellingen die positief beïnvloed worden door digitalisering en de wijze waarop gebouwen een aparte entiteit worden door onder andere het gebouwenpaspoort.  Ook Brightlands groeit door de inzet van het netwerk van samenwerkende partners zoals TNO en de Universiteit van Maastricht. 

 

” The heart of Brightlands Materials Center is an evolving ecosystem where scientific excellence, innovative applications and societal challenges come together. Brightlands Materials Center offers a meeting place at Brightlands Chemelot Campus and close collaboration with a global network of leading companies along the value chain and renowned universities and institutes. The themes of research address major societal challenges such as sustainable energy, mobility, and health & well-being. Three shared research programs are currently running:

  • Lightweight Automotive
  • Sustainable Buildings
  • Additive Manufacturing”.

 

 

“Sustainable buildings has identified glass windows as most important part of building envelopes in relation to energy saving”. 

 

“Brightlands zorgt ervoor dat de industrie en innovatie klaar zijn voor morgen”.

 

Het netwerk van Sociëteit Vastgoed wordt door de directie en het management van Brightlands als zeer waardevol bestempeld en de wens werd uitgesproken verder samen te werken om kennis en connecties met elkaar te verbinden.

 

Wij zullen in de komende nieuwsbrief hier meer details over delen. Daarnaast zal daar de invitatie van Brightlands gedeeld worden voor het netwerk van Sociëteit Vastgoed, om aan te sluiten op EXPO REAL in München.

 

We kijken terug op een bijzonder innovatieve dag waarbij het goed was om kennisdeling te faciliteren en de community building van Sociëteit Vastgoed® te versterken door vastgoed professionals, development en transities samen te brengen. Top dat ook members van Strategy Team Organize for the Future er waren!

 

 

Wat was het programma van 20 september 2018?

  • 12:00 Lunch en ontvangst, gastheer Maurice Lambriex
  • 13:00 Presentatie over Brightlands en hoe disruptieve ideeën/materialen de wereld van bouw en vastgoed gaan beïnvloeden
  • 14:00 Presentatie Brightlands Materials Center over nieuwe ontwikkelingen van materialen & applicaties in de gebouwde omgeving
  • 15:00 Presentatie Brightlands Innovation Factory over hoe startups het beste te accommoderen en te begeleiden en spreken over een mogelijk programma rondom gebouwde omgeving/vastgoed
  • 17:00 uur Borrel en afsluiting

Locatie

  • Brightlands Chemelot Campus, Geleen
  • Urmonderbaan 22 Center Court (Level 1) 6167 RD Sittard-Geleen

 

Meer weten? Kijk dan op www.brightlandsmaterialscenter.com en www.brightlandsinnovationfactory.com 

 

Gastenlijst:

 

20 September 2018 Brightlands Ecosystem for Open Innovation

1 Astrid Elkerbout Burger Elkerbout makelaars en taxateurs o.z. B.V. DGA
2 Edgar van den Broek M3E Groep Directeur
3 Eduard Drees ESJ Vastgoedonderhoud BV DGA
4 Esther Dekker Max Property Group Vastgoed Directeur
5 Franc Kleissen Kleissen Eigenaar, bestuurder
6 Hans Nadorp HansNadorp.nl Registermediator
7 Koen Colvoort Julia Eigenaar
8 Luc Dorresteijn GMP Groep Manager Circulariteit
9 Michon van der Salm Basement project development CEO
10 Rick Hoogervorst FRIS Executive Director
11 Roy Alofs REBOgroep Managing partner
12 Edwin van Dijk Julia Directeur
13 Henk Sentjens Sentjens vastgoed advisering Eigenaar

 

Host    
Maurice Lambriex Brightlands Strategic projects & connecting people
     
Organisatie    
Claudia van Haeften Sociëteit Vastgoed Founder | Directeur
Constantijn van Haeften Sociëteit Vastgoed Manager Business Development