17 januari 2019 Real Estate Trendwatching Congres

17 Januari 2019 Real Estate Trendwatching Congres

In januari 2019 gaan we beginnen met een congres waar je beslist op hebt gewacht, hét vastgoed trendwatching congres. Er wordt gesproken over de meest conservatieve sector, de vastgoedsector. Dat voelt niet prettig en als iets niet goed voelt, dan willen wij daar graag iets mee doen.

Niet alleen aangeven dat je ergens een mening over hebt, maar er werk van maken als er onvrede over heerst. De sector heeft een lange historie en is niet voor niets conservatief geworden. Daar liggen een hoop oorzaken aan ten grondslag. Die gaan we niet benoemen, die kennen we. Wij gaan je wel graag meenemen op alles wat mogelijk is. Op alles wat kan. En op alles waarmee de vastgoedsector zich manifesteert, niet langer conservatief maar actief in transitie.

We gaan weer bouwen want mensen zoeken in gebouwen een decor voor hun leven. Het louter functionalististsiche blokkendoos-bouwen, is voorbij. We zijn overbewinkeld, webwinkelen neemt toe en vervaagt met fysiek winkelen; webshops openen fysieke winkels. Beleving wordt belangrijk en winkelgebieden worden fors ingekrompen, verfraaid en versterkt met originele (buitenlandse) winkelformules. Plekken waar mensen zichzelf graag uitlaten. Toerisme groeit, de pretparkisering van steden zet door, hotelfuncties en huizenverhuur via platforms als Airbnb nemen toe”.

Wij vinden het van belang nu samen te kijken hoe wij de sector kunnen meenemen richting BV Vastgoed 2040. Wat is daarvoor nodig? Wie kunnen ons daarbij begeleiden? Wie kunnen het verschil maken, of gaan wij daar zelf voor zorgen?

 

Kortom, het is tijd voor het vastgoed trendwatchers-congres. Sociëteit Vastgoed gaat als nieuw op te starten traditie ieder jaar beginnen met hét real estate trendwatchers congres. Uiteraard gaan we hier ook over publiceren en nemen we jou gedurende het hele jaar mee op alle ins- en outs, trendwatching als guideline.

 

Want, niemand wil meer tien minuten op een taxi wachten, nu we weten dat er een via Uber binnen twee minuten voor onze neus staat.  We leven met het ‘Uber effect’ . Uber creëert een nieuw verwachtingspatroon. Iets wat Sociëteit Vastgoed de ‘expectation economy’ noemt.

 

Een andere trend die het verwachtingspatroon van mensen verandert, is ‘beneficial intelligence’: het gebruik van data om diensten te bieden waar klanten echt op zitten te wachten.

 

Dat een innovatie faalt, betekent niet dat het verwachting niet klopt. Het draait namelijk niet om succes of falen, maar om de impact op het verwachtingspatroon van consumenten. En omdat verwachtingen nooit stoppen, is er dus altijd een manier om hier vernieuwend op in te spelen.

Dagvoorzitter

Oscar van Opstal, Associate Business Partner Fakton, Co founder van Opstal & Vannimwegen

Sprekers

Erik Ubels , CTO, EDGE Technologies

Richard Verburg, Inergy Analytical Solutions

Kees van Iwaarden Managing Director, Loek Online

 

Jan Veuger, lector Blockchain en leading lector, Saxion Blockchain Institute. Specialisme Vastgoed & Blockchain, publiceerd wetenschappelijk als toegepast, in het bijzonder Blockchain & Real Estate en komt binnenkort met een wereldwijd onderzoek en een boek over Blockchain & Real Estate.

 

Hugo Jager, Partner Revelating 

Petran van Heel, Sector Banker Bouw | Vastgoed, ABN AMRO (Ambassadeur Sociëteit Vastgoed)

Bas Gregoor, Owner bij Cityside Apartments

Bob Klaarenbeek, Proces & Marketing bij Cityside Apartments

Esther Akkerman-Dwars, Concept Ontwikkelaar Zorgvastgoed, Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Evenement Details

Host

OVG Real Estate

Datum

17 januari 2019

Locatie

Fred Roeskestraat 115 1076 EE Amsterdam

Tijd

16.00 – 19.00 uur

Kosten

Members van Sociëteit Vastgoed kunnen dit evenement kostenloos bijwonen.